Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Russisk kaptajn anholdt for spritsejlads

Politiet måtte søndag aften rykke ud til en coaster, der havde direkte kurs mod Nordsjællands kyst.

Søndag aften får politiet en anmeldelse fra Lyngby Radio via Søværnets Operative Kommando (SOK), om at de har mistanke til, at kaptajnen ombord på en coaster nord for Sjællands kyst er spirituspåvirket. Det oplyser Nordsjællands Politi.

- Mistanken skyldes, at skibet har direkte kurs mod kysten oppe ved Rågeleje. SOK kontakter Lyngby Radio, som prøver at få kontakt til skibet, men det har de umådeligt svært ved. Efter adskillige forsøg over et længere tidsrum lykkes det dem dog at få kontakt til kaptajnen og få ham til at ændre kurs, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi Jan Hedager til Berlingske Nyhedsbureau.

Kan ikke stå på sine ben

Da Lyngby Radio taler med kaptajnen, bemærker de, at han lyder beruset, hvorfor de kontakter politiet, som sender et maritimt undersøgelseshold samt en kutter fra Marinehjemmeværnet (MHV) derud.

- Ude på skibet træffer man den russiske kaptajn, som bliver alkoholtestet. Eller forsøgt, kan man sige, for han kan ikke puste hårdt nok til at gennemføre testen, fortæller Jan Hedager.

Politiet besigtiger kaptajnen og skønner, at han ikke kan stå ordentligt på sine ben. Han bliver derfor anholdt og sigtet for spiritussejlads.

Det er en overtrædelse af søloven at føre et skib i alkoholpåvirket tilstand, og lige nu venter politiet på svar fra blodprøven fra kaptajnen.

- Besætningen derude siger, at de ingen steder sejler uden deres kaptajn, så coasteren ligger for anker oppe i Hornbæk Bugt i øjeblikket, fortæller Jan Hedager fra Nordsjællands Politi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.