Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rundetårn vil bygge indvendig rutsjebane og trækuppel

En japansk kunstner har planer om at bygge en rutsjebane i den københavnske turistattraktion Rundetårn.

Pressemateriale: Visualisering af, hvordan Rundetårn ventes at tage sig ud fra 25. november til 18. januar.
Pressemateriale: Visualisering af, hvordan Rundetårn ventes at tage sig ud fra 25. november til 18. januar.

En af Københavns største turistattraktioner, Rundetårn, i København ser ud til at få en markant tilbygning i julemånederne.

En kuppel, en hytte og en rutsjebane får Rundetårn tilført.

I anledningen af 150-året for de diplomatiske forbindelser imellem Danmark og Japan er der planer om at lade den japanske kunstner Tadashi Kawamata opføre en midlertidig kunstinstallation på og i Rundetårn. Det bekræfter Rundetårns direktør Jesper Vang Hansen over for Berlingske:

»Ja, den er god nok.«

Udstillingen er en del af en kulturudveksling mellem Danmark og Japan, hvor også danske kunstere har åbnet udstillinger i Japan.

»Jeg er netop hjemvendt fra Tokyo, hvor vi har åbnet udstillinger med dansk samtidskunst. Og i den forbindelse har jeg så også haft besøg af Tadashi Kawamata, der har tegnet nogle skitser over, hvordan han kunne forestille sig at lave kunst i og omkring Rundetårn,« forklarer kurator på udstillingen, Thomas Andersen.

Samtidig vil den japanske kunstner bygge en rutsjebane ned ad tårnets karakteristiske sneglegang - det bliver Københavns længste rutsjebane på sammenlagt 130 meter.

»Det er der jo nok mange, der har ønsket sig - men vi vil jo gerne sikre os, at der ikke er nogen, der får ild i røven fra friktionen, så der skal lige laves en rapport om, hvorvidt det kan lade sig gøre,« griner Jesper Vang Hansen.

Tadashi Kawamata er kendt for sine installationer i genbrugstræ på allerede eksisterende bygninger. Blandt andet har han overdækket en staldbygning i Versailles med 500 aflagte frugtkasser.

Konstruktionen på Rundetårn inkluderer også en af Kawamatas karakteristiske træhytter i 25 meters højde.

»Kawamata arbejder med trækonstruktioner i voldsommme størrelser, og det var derfor, jeg tænkte, at det kunne være interessant at få ham koblet på Rundetårn og se, hvad han kunne gøre ved et så ikonisk et tårn i København,« forklarer Thomas Andersen.

Både trækonstruktionen og rutsjebanen er en del af en midlertidig udstilling, som efter planen skal vare fra 25. november 2017 til 10. januar 2018. Herefter arbejder man planer om, at konstruktionen kan blive flyttet til Valby, så københavnerne kan have glæde af den i evig tid. Det fortæller Thomas Andersen.

Økonomien og de sidste tilladelser til udstillingen er endnu ikke faldet på plads, men Jesper Vang Hansen forventer, at det vil ske i løbet af de kommende måneder.

Pressemateriale: Sådan ventes Rundetårn at se ud i perioden fra 25. november til 18. januar.
Pressemateriale: Sådan ventes Rundetårn at se ud i perioden fra 25. november til 18. januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.