Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rumænsk ægtepar udvises for tricktyverier mod ældre

Blandt andet 48 stjålne dankort koster et rumænsk ægtepar to år og otte måneders fængsel og en udvisning.

København: Når et rumænsk ægtepar har afsonet en fængselsdom på to år og otte måneder for et stort antal tricktyverier, bliver parret udvist af Danmark.

Det har Retten i Lyngby afgjort onsdag.

Parret bliver beskrevet som professionelle tyve, der især har stjålet fra ældre danskere. De to har afluret ofrenes dankortkoder i forskellige butikker og derefter stjålet kortet fra dem.

I alt er det løbet op i 48 dankorttyverier og mere end en halv million kroner, der er hævet fra kortene.

Ifølge anklagerfuldmægtig Line Rosberg fra Nordsjællands Politi har retten afsagt den helt rigtige dom.

- Retten er enig i, at der er tale om en alvorlig sag, hvor der er begået omfattende kriminalitet. De er derfor også dømt efter den bestemmelse i straffeloven, der omfatter organiseret kriminalitet, siger hun i en pressemeddelelse.

Retten lægger vægt på, at kriminalitet har været den altoverskyggende grund til, at de to rumænere har befundet sig i Danmark. Og den vurdering har også betydet, at de to gerningsmænd kan dømmes til udvisning.

Rumænerne blev anholdt i Frankrig i november 2015, da Nordsjællands Politi havde udsendt en europæisk arrestordre. Det har ifølge anklageren været afgørende for, at retssagen kunne blive til virkelighed.

- Takket være et godt politisamarbejde på tværs af grænserne i Europa har det i dag været muligt at retsforfølge de to dømte, selv om de for længst havde forladt landet, og det kan man jo kun være tilfreds med, siger Line Rosberg fra Nordsjællands Politi.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.