Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rumænere kan ikke hjælpe politiet i sag om barnelig

Rumænske myndigheder har ikke dna-profil på kvinde, som politiet mener har gravet sit spædbarn ned i Glostrup.

Et spædbarn, der blev fundet delvist begravet i Glostrup i midten af oktober, var svøbt i denne hættetrøje. Politiet havde håbet, at rumænske myndigheder havde dna på en kvinde, som man mener er mor til barnet. Free/Politifoto
Et spædbarn, der blev fundet delvist begravet i Glostrup i midten af oktober, var svøbt i denne hættetrøje. Politiet havde håbet, at rumænske myndigheder havde dna på en kvinde, som man mener er mor til barnet. Free/Politifoto

Dansk politis henvendelse til de rumænske myndigheder i en sag om et nedgravet spædbarn er foreløbig endt i skuffelse.

Det skriver Ekstra Bladet.

16. oktober fandt håndværkere liget af et spædbarn gravet ned i et grønt område ved Brinken i Glostrup. Den lille dreng var svøbt i en rød hættetrøje.

Siden har politiet forsøgt at finde frem til barnets mor. Efterforskningen har peget i retning af en 21-årig kvinde fra Rumænien, som opholdt sig i Danmark på det tidspunkt.

Om hun er moren kan kun fastslås med en dna-test, og i sidste uge bad de danske efterforskere de rumænske myndigheder om hjælp til at identificere kvinden.

»Vores anmodning har desværre ikke givet noget. Myndighederne i Rumænien har ikke noget dna på kvinden,« siger efterforskningsleder ved Vestegnens Politi Ole Nielsen til eb.dk.

Håbet var, at man kunne matche dna-materiale fra kvinden med dna fra spædbarnet.

Politiet har dog stadig et håb om at fastslå, om hun er moren. Ved en ransagning af en lejlighed på Brinken, som man mener, at kvinden har boet i, har politiet fundet nogle ting, der kan bringe efterforskningen videre.

»Fra lejligheden har vi sikret os nogle ejendele, som vi mener tilhører kvinden, og vi vil nu forsøge at finde dna på de ting og sammenligne det med dna fra barnet,« siger Ole Nielsen til Ekstra Bladet.

»Har vi et match, så har vi også fundet moren, og så kan vi tage sagen videre derfra,« fortsætter han.

Drengebarnet var omkring et par dage gammelt, da det døde, og havde ligget i jorden i flere uger, inden det blev fundet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.