Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Royale tvillinger ramt af gulsot

De kongelige tvillinger er ramt af gulsot. De er i behandling på Rigshospitalet.

Lørdag bragte kronprinsesse Mary en velskabt prinsesse og en velskabt prins til verden på Rigshospitalet, men her seks dage senere har de endnu ikke forladt Riget. Spekulationerne er begyndte at spire, men nu kan bt.dk afsløre, at det er gulsot, der tvinger tvillingerne til at blive på hospitalet.

- Mary og børnene har det godt, men tvillingerne har været i behandling for gulsot, siger en kilde fra Rigshospitalet til bt.dk. Kilden er også kendt af Berlingske.dk.

Gulsot er en normalt harmløs tilstand, som farver huden og øjnene gullig. Derfor skal tvillingerne lige nu ligge i en speciel lysboks, som nedbryder den såkaldte bilirubin-substans, der forårsager gulsoten.

Født før terminen

Sygdommen rammer ofte for tidligt fødte, og fødselslæge Morten Hedegaard kunne da også lørdag fortælle, at tvillingerne var født et par uger før terminen.

Begge scorede ellers toppoint på den såkaldte Apgare-score, og begge præsterede fine fødselsvægte på trods af, at de er født for tidligt. Den lille prins vejede 2674 gram og målte 47 cm, mens den lille prinsesse vejede 2554 gram og målte 46 cm.

Kongehuset ønsker ikke at kommentere børnene helbred, men bekræfter, at det er deres små størrelser, der holder dem på hospitalet.

- De har det rigtigt godt, og alt er som det skal være. At de stadig er indlagt skyldes, at der er tale om små børn, der er født for tidligt. Derfor er det helt naturligt, at de opholder sig længere på hospitalet end enkeltfødende, siger hoffets presechef Lene Balleby til bt.dk

Da prins Christian kom til verden for fem år siden, måtte Kronprinsparrets førstefødte retur til hospitalet og ligge i lys, da han efter seks dage gammel udviklede gulsot. På de første billeder har den lille prins derfor et gulligt skær i ansigtet og på hænder. Christian havde ellers også flotte fødselstal - 3.500 gram og 51 cm.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.