Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Roskilde slipper for våd start på festival

DMI forudser en kølig og nogenlunde tør start på sommerferien med maksimalt 20 graders varme.

Arkivfoto. DMI forudser en kølig og nogenlunde tør start på sommerferien med maksimalt 20 graders varme.
Arkivfoto. DMI forudser en kølig og nogenlunde tør start på sommerferien med maksimalt 20 graders varme.

Festivalfans er begyndt at strømme til Roskilde, sommerferien står for døren og fredag aften samles danskerne omkring sankthansbål.

Og så ville det jo være skønt med masser af sol, varme og knasende tørt vejr.

Men det bliver ikke helt tilfældet, lyder det fra Henning Gisselø, vagthavende meteorolog ved DMI.

Alt over 20 graders varme vil være en overraskelse, og der kommer hverken megen regn eller solskin.

»Sankthansaften bliver ikke supergod, men det er heller ikke sådan, at den drukner i regn. Vi står foran en fredag og weekend med lidt blandet vejr, og det bliver ikke specielt varmt,« sammenfatter han weekendens vejr.

Forklaringen er, at vinden kommer ind fra Nordsøen og den nordlige del af Atlanterhavet. Det giver typisk kølige sommerdage.

»Når vinden er i vest, som den vil være de kommende tre dage, så resulterer det på den her tid af året generelt i en lidt kedelig temperaturfordeling,« konstaterer han.

Voldsomme regnskyl, som de der natten til fredag ramte flere steder i landet, skal man dog ikke indstille sig på.

»Muligvis er der lidt blødt og mudret fra bygerne i nat i blandt andet Roskilde, men det skal nok nå at tørre hen over dagen,« siger Henning Gisselø.

En del byger ligger fredag morgen over Sjælland og Bornholm, men de forsvinder inden middagstid.

»Fredag bliver mest en tørvejrsdag. Eftermiddagen byder på en smule sol og lidt nedbør. I aften falder temperaturen til omkring 15 grader, og der kan dukke enkelte byger op,« siger Henning Gisselø.

Lørdag bliver også overvejende skyet med temperaturer mellem 15-20 grader.

»Søndag får vi lidt mere sol, men samtidig tager vinden til. Det bliver lidt mere blæsende, og det gør så, at temperaturerne falder til 15-18 grader i dagtimerne,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.