Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rør og papir sender 35-årig bag tremmer i to år

En 35-årig mand er blevet idømt to års fængsel for at have leveret papir og rør til produktionen af hashjoints. Det kan ikke betale sig at involvere sig i det organiserede hashmarked i København, fastslår anklagemyndigheden.

Nok er der ikke noget ulovligt i at købe papir og rør, men en 35-årig mand er ved byretten i København alligevel blevet idømt to års fængsel.

Det sker efter, at anklagemyndigheden ved Københavns Politi er lykkedes med at overbevise dommeren og domsmændene om, at den 35-årige, der er fra København, ved at viderelevere rør og papir bevidst har medvirket til en organiseret produktion af joints.

Den 35-årige har drevet et transportfirma, hvorfra han har leveret jointrør og jointpapirer til en række personer, der er dømt for produktion af hashjoints med henblik på videresalg.

Den 35-årige har erkendt at have leveret store mængder af rør og joints, der bruges til fremstillingen af hashjoints. Han er blevet dømt for at have leveret varer i et omfang, der har kunnet producere 175.000 joints, eller hvad der svarer til 52 kilo hash.

Det er den dømtes »adfærd« og omfanget af de leverede varer, der har fået politiet til at rejse sigtelsen.

Med dommen står det klart, at det ikke kan betale sig at blive involveret i det organiserede hashmarked, mener anklagemyndigheden.

»Vi er i anklagemyndigheden meget glade for denne dom. Vi ser denne dom i forlængelse af de mange domme i »Nordlys«-sagerne, fordi den i lighed med dem sender et klart signal om, at det ikke kan betale sig at involvere sig i det organiserede hashmarked i København. Vi mener, at når man kontinuerligt og over en længere periode leverer så mange materialer til færdigrullede joints, så er man en del af det organiserede hashmarked. Det var retten heldigvis enig med os i,« siger fungerende advokaturchef i advokaturet for organiseret kriminalitet, Kathrine Krejberg, i en skriftlig kommentar.

Den 35-årige har øjeblikkeligt anket sagen til Østre Landsret.

Operation »Nordlys« omfatter Københavns Politi og den særlige rocker- og bandeenhed Task Force Østs efterforskning af det åbenlyse hash-salg på Pusher Street på Christiania. Operationen kulminerede i marts 2014 med op mod 80 anholdelser på mere end 150 adresser på Sjælland, hvor formodede bagmænd til organiseret kriminalitet opholdt sig.

»Nordlys« er den største operation nogensinde mod organiseret kriminalitet på Christiania.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.