Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Røde Kors vil lære asylansøgere mere om seksualmoral

Der er nyt undervisningsmateriale på vej til asylcentrene, der skal forbedre undervisningen om seksualitet.

Røde Kors er ved at fremstille nyt undervisningsmateriale om seksuelle normer i Danmark med henblik på, at materialet kan indgå i undervisningen på asylcentrene snarest muligt.

Det skriver Jyllands-Posten.

Arbejdet med oplysningerne om seksuelle normer gik i gang allerede i december - og altså før det kom frem, at personer med udenlandsk baggrund havde forgrebet sig på kvinder i forskellige europæiske byer.

Det blev altså også sat i søen, før unge piger i blandt andet Thisted, Sønderborg og Haderslev er stået frem med beretninger om udlændinges befamlinger i nattelivet.

Ifølge lederen af Asylafdelingen i Røde Kors, Anne la Cour Vågen, er det nye materiale ikke udarbejdet, fordi der har været episoder med overgreb på danske kvinder.

Fremstillingen af det nye undervisningsmateriale blev ifølge Røde Kors sat i gang, blandt andet fordi asylansøgere selv havde efterspurgt mere oplysning om forholdet mellem mænd og kvinder i Danmark.

- Vi ønsker at forbedre og uddybe vores undervisning på dette punkt, så asylsøgere kommer til at lære mere om forholdene mellem kønnene og om de danske normer og den danske seksualmoral, siger Anne la Cour Vågen.

Ud over Røde Kors driver flere kommuner asylcentre i Danmark. Også flere af de andre såkaldte operatører af asylcentre har planer om at udvide undervisningen i seksualmoral i Danmark.

Regeringen er på vej med et integrationsudspil, der ventes at rumme forslag vedrørende ændringer i undervisningen af asylsøgere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.