Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Røde Kors hjælper 130 ensomme i julen

600 har danskere har meldt sig som juleværter i Røde Kors' projekt "Julegæster". Det er en hel ny tendens, vi ser, påpeger sociolog.

130 danskere, der ellers skulle sidde alene juleaften, har fundet et hjem at fejre højtiden i gennem Røde Kors.
130 danskere, der ellers skulle sidde alene juleaften, har fundet et hjem at fejre højtiden i gennem Røde Kors.

"(..) for første gang i mange år er det ikke bare en påmindelses dag, men en dag jeg vil kunne se frem til og mindes med glæde. Det stort! Tusind tak for initiativet. Der kan ikke sættes ord nok på, på betydningen af det," skriver June Hansen på Røde Kors' Facebook-væg.

Hun er én af de 130 danskere, der gennem Røde Kors-projektet "Julegæster" har fundet en familie at fejre juleaften hos.

Over 130.000 danskere skal sidde alene juleaften. Men faktisk har Røde Kors haft svært ved at finde gæster nok til julefesterne. Hele 600 hjem har valgt at slå dørene op for en juleensom dansker, men der er altså kun 130, der har søgt selskab gennem Røde Kors

- Det overgår langt over, hvad vi havde regnet med. Det viser, at der er en åbenhed i danske familier til at bekymre sig om hinanden i juletiden, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl til dr.dk.

At danskerne på den måde åbner dørene for fremmede mennesker, er en helt ny tradition, der på mange måder udspringer af finanskrisen, påpeger sociolog Eva Steensig.

- Vi befinder os i en krisetid, hvor vi forsøger at gøre en forskel. Det kan godt være, at vi ikke kan gøre noget for klimaforandringerne eller verdensøkonomien, men vi kan gøre noget i det små. Det er det her et klassisk eksempel på, forklarer Eva Steensig til DR Nyheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.