Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Røde Kors er bekendt med ubudne gæster i Sandholm

Kriminelle og narkohandlere har dagligt omgang med de faste beboere i Sandholmlejren. Og selv om ledelsen kender til problemet, er der ikke blevet gjort noget, lyder kritikken.

Der er ikke blevet gjort noget for at holde kriminelle og narkohandlere ude af Asylcenter Sandholm fra ledelsens side. Også selv om Røde Kors i flere år har kendt til problemet med ubudne gæster. Kriminelle får lov at hoppe ind over hegnet i stor stil, fortæller TV2 Nyhederne.

- Ledelsen har valgt ikke at foretage sig noget som helst. Og det på trods af, at beboerne i lejren, de legale asylansøgere, ofte har bedt Røde Kors løse problemet, siger en Røde Kors-medarbejder fra centret, som ønsker at være anonym, til TV2 Nyhederne.

Ifølge beboerne er der hvert døgn 30-40 personer, som ikke burde opholde sig i Sandholmlejren.

Røde Kors’ asylchef, Anne la Cour Vågen, erkender, at organisationen er bekendt med de ubudne gæster, men afviser, at det er Røde Kors’ ansvar, fordi de - selv om de ejer centret - blot er »viceværter«.

- Det er ikke vores rolle at løfte dyner og holde øje med, hvem der er på centret. Vi skal reagere, hvis vi ser ubudne gæster, og det gør vi ved at kontakte politiet, Andet kan vi ikke gøre, siger hun til TV2 Nyhederne.

I september 2012 var der en razzia på asylcentret, hvor 24 udefrakommende blev snuppet af politiet. Dengang lovede asylchefen, at der ville ske noget. Og det mener hun også, at der er, for selv om der angiveligt fortsat kommer mange kriminelle ind, er blandt andet overvågningen og adgangskontrollen blevet skærpet, forklarer hun.

Ved fredagens razzia, som Nordsjællands Politi foretog, blev to udlændinge anholdt.

Både Venstre og Dansk Folkeparti vil have en løsning på problemet, og de har indkaldt justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.