Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rød blok fører den mest grønne politik

Det Økologiske Råd, Greenpeace og Verdens Skove har analyseret klima-, miljø- og naturpolitikken i den forløbne valgperiode. Resultatet viser klar forskel mellem de to blokke, hvor rød blok har ført den mest grønne politik.

Rød blok har i den forløbne valgperiode ført en klart grønnere politik end blå blok. Det viser en analyse af klima- og miljøpolitikken, som Det Økologiske Råd, Verdens Skove og Greenpeace står bag.

De tre grønne organisationer ser dog samtidig store muligheder for at føre en grønnere politik end den nuværende regerings – også uden at det vil skade beskæftigelsen. For eksempel har man forsømt at gå videre med grønne skatteomlægninger, mener de.

»Regeringen kunne klart have ført en grønnere politik, frem for som det er sket i vækstplanerne at sænke og fjerne grønne afgifter. Men de borgerlige partier har på centrale punkter foreslået væsentlige tilbageskridt,« siger sekretariatsleder hos Det Økologiske Råd, Christian Ege.

Samme toner lyder fra Greenpeace.

»På klimapolitikken er der tydelig forskel mellem blokkene, der tidligere var enige om at gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer inden 2050. Nu sætter Venstre spørgsmålstegn herved, Dansk Folkeparti vil sænke klimaambitionerne, og Liberal Alliance anerkender end ikke klimaforandringer som menneskeskabte. Det ser ud til de borgerlige er parat til at opgive Danmarks rolle som foregangsland for grønne omstilling”, udtaler Tarjei Haaland, klimamedarbejder i Greenpeace.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.