Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rocker frifindes i stor hashsag - fik seks år i byretten

Seks medlemmer af domsmandsret i Østre Landsret frifinder 58-årig mand i sag om 300 kilo hash.

Det er noget af en sjældenhed, at landsretten vurderer beviser i en straffesag helt anderledes end i byretten, siger forsvarer efter frifindelse i en hashsag
Det er noget af en sjældenhed, at landsretten vurderer beviser i en straffesag helt anderledes end i byretten, siger forsvarer efter frifindelse i en hashsag

Et mangeårigt medlem af Hells Angels er mandag blevet frifundet i en straffesag om hash i Østre Landsret. I byretten blev han oprindeligt idømt fængsel i seks år.

»Det sker forholdsvist sjældent, at man i landsretten kommer til det stik modsatte resultat af byretten med hensyn til bedømmelse af beviserne,« siger den frifundnes forsvarer, advokat Anders Schønnemann Olesen.

Den 58-årige Jens Christian Firlings blev i december 2016 idømt fængsel i seks år af Københavns Byret.

I dommen indgik 600 dage fra en tidligere dom, som han var blevet prøveløsladt fra.

I sagskomplekset blev en række mænd tiltalt for indsmugling og handel med hash i store mængder.

En hovedkraft i den kriminelle affære var en udlandsdansker, der fra Marbella i Sydspanien tog imod millioner af kroner fra salg af hash.

Efterforskningen af sagen blev af politiets specialafdeling kaldt "La Playa", som er spansk og betyder stranden.

Ifølge byrettens vurdering havde Jens Christian Firlings en rolle med hensyn til 300 kilo hash, men landsretten er altså uenig.

»Det er lykkedes at få landsretten til at vurdere beviserne anderledes. Der er den rimelige tvivl, som vi holder så helligt i dansk strafferet,« siger forsvareren.

Advokat Anders Schønnemann Olesen tilføjer, at de seks medlemmer af domsmandsretten er enige om resultatet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.