Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Risiko for dobbelt storm over Danmark

Fredag og lørdag bliver to særdeles blæsende dage, melder Danmarks Meteorologiske Institut. Der er risiko for storm i hele landet, men nordjyderne ser ud til at blive værst ramt.

Årets første større voldsomme storm ramte fredag den 2. januar på den jyske vestkyst - og især i det nordlige som her ved Vorupør syd for Hanstholm. Nu er flere på vej.
Årets første større voldsomme storm ramte fredag den 2. januar på den jyske vestkyst - og især i det nordlige som her ved Vorupør syd for Hanstholm. Nu er flere på vej.

Vinter-blæsevejret har for alvor fået sit tag i Danmark, og weekenden er ingen undtagelse. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) melder om, at både fredag og lørdag bliver en særdeles blæsende affære, skriver bt.dk.

To lavtryk passerer nemlig tæt på Danmark i weekenden, og det giver risiko for storm.

»I løbet af fredagen øger vinden over Danmark fra vestlig retning, så især den nordvestlige del af Jylland kan blive ramt af vindstød af storm- og orkanstyrke,« fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Mogens Rønnebæk til bt.dk.

Men når det er sagt, melder usikkerheden sig. Meteorologerne er nemlig stadig ikke 100 procent sikre på, hvor voldsomt fredagens og lørdagens blæsevejr bliver.

Risikoen for, at vi få en fuldblodsstorm over Danmark er absolut til stede, siger Mogens Rønnebæk. Spørgsmålet er bare, hvilke baner lavtrykkene tager, og hvor kraftige de bliver. Derfor lyder varslet fra DMI også kun på, at der er risiko for storm.

»Risiko for storm med vindstød af stormstyrke og måske lokal storm,« står der på DMIs hjemmeside.

Det er især nordjyderne, der må holde for, men Mogens Rønnebæk understreger, at det vil blive blæsende i hele landet.

»I morgen aften (fredag aften, red.) bliver den østlige del af landet også ramt af en god kuling, og her kan vi også godt få vindstød af stormstyrke. Jeg tror ikke, vi når storm her, men man vil kunne mærke, at det blæser i hele landet,« siger meteorologen.

Lavtryk nummer to kommer susende lørdag morgen og formiddag.

»Umiddelbart bliver det lige så blæsende lørdag,« siger Mogens Rønnebæk.

Han vil ikke spå om, hvilke konsekvenser blæsten kan tænkes at få for trafikken både til lands, til vands og i luften, men peger på, at der er risiko for forhøjet vandstand ved vestkysten både i Vadehavet og i Limfjorden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.