Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rigsrevisionens ansatte får bage-fri

Skatteydernes vagthund, Rigsrevisionen, har i årevis givet ansatte fri til at bage julekager på skatteborgernes regning.

Rigsrevisor Lone Strøm først blev bekendt med kagebageordningen »i forbindelse med julen«, men hun vil nu tage den op på første møde i Rigsrevisionens samarbejdsudvalg.
Rigsrevisor Lone Strøm først blev bekendt med kagebageordningen »i forbindelse med julen«, men hun vil nu tage den op på første møde i Rigsrevisionens samarbejdsudvalg.

Hos Rigsrevisionen er det tilsyneladende kutyme, at medarbejdere får en betalt fridag til at bage julekager i december måned, skriver jp.dk. I alt beskæftiger Rigsrevisionen 270 medarbejdere, hvoraf størstedelen ifølge afdelingschef Bo Brabrand benytter sig af »bage-dagen«. Han erkender, at ordningen ville møde kritik, hvis den foregik i en anden offentlig institution.

- Det er en praksis, som faktisk stammer helt tilbage fra dengang, da Rigsrevisionen i 1978 – som en af de første i staten – fik flekstid. Mange følte, at de blev snydt med flekstid, fordi de ikke kunne få en halv eller hel fridag op til jul, som der tidligere havde været tradition for, siger Bo Brabrand administrativ afdelingschef i Rigsrevisionen, til jp.dk.

Officielt hedder det, at Rigsrevision skal sikre, at »den danske stat forvaltes effektivt og så økonomisk hensigtsmæssigt som muligt«, og den knap så økonomisk hensigtsmæssige fridag til bagning vil sandsynligvis ophøre i fremtiden, lyder det.

- Det er et personalegode, som den enkelte chef har syntes, at medarbejderne skulle have. Men det er klart, at de bliver ikke udnyttet effektivt, når de bager, siger Bo Brabrand til jp.dk.

Ordningen bliver afskaffet

Han erkender, at en lignende ordning i en anden statslig organisation givetvis ville møde kritik af Rigsrevisionen.

- Så ville vi nok sige, at de enten skulle overveje at afskaffe det eller overveje, hvad man får ud af det. Det er også derfor, at rigsrevisor Lone Strøm har besluttet, at den her ordning skal afskaffes, siger han.

I en mail til Jyllands-Posten oplyser Rigsrevisionens pressechef, at Lone Strøm først blev bekendt med ordningen »i forbindelse med julen«, men at hun nu vil tage den op på første møde i Rigsrevisionens samarbejdsudvalg.

Rigsrevisionen er tidligere blevet kritiseret for at have et lidt for afslappet forhold til skatteborgernes penge, da Lone Strøms forgænger, Henrik Otbo, sidste år i Ekstra Bladet blev afsløret i at bruge godt 250.000 kroner på at køre i limousine.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.