Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rigspolitiet: Betjente risikerer at blive flyttet

Rigspolitiet skriver i et nyhedsbrev, at terrorberedskab og grænsekontrol kan betyde flytning af betjente.

Betjente risikerer at blive tvunget til at flytte til en anden politikreds end den, de tilhører.

Det sker, fordi der er akut mangel på betjente i kredse som Københavns, Østjyllands, Sydsjællands og Lolland-Falsters og Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det skriver Rigspolitiet i et nyhedsbrev ifølge TV2.

Det er det sidste års øgede terrorberedskab og grænsekontrol, der har gjort kredsene så pressede, at det nu kan resultere i tvangsflytninger.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Rigspolitiet i videst muligt omfang vil forsøge at få puslespillet til at gå op uden at skulle flytte medarbejdere, som ikke ønsker det, står der i nyhedsbrevet, der blev udsendt fredag, oplyser TV2.

Siden terrorangrebet i februar sidste år har politifolk fra forskellige dele af landet deltaget i bevogtningsopgaver i København.

Fra september var det Lolland-Falsters og Syd- og Sønderjyllands politikredse, der fik tilsendt ekstra bemanding til den øgede bevogtning ved de danske grænser.

Indtil nu har de politikredse, der har haft brug for øget bemanding, gjort brug af assistance fra de øvrige politikredse, men brugen af assistancer er ikke holdbar, vurderer Rigspolitiet.

- Brugen af assistancer er for alle de involverede ikke hensigtsmæssigt i længden. For at nedbringe antallet af assistancer er det derfor ønskeligt at flytte polititjenestemænd til de berørte kredse, står der i nyhedsbrevet.

Konkret hvor mange der skal flyttes rundt er endnu uvist.

Formand for Fyns Politiforening, Steffen Daugaard, raser over nyheden:

- Det er en rigtig dårlig nyhed, folk har fået med på vinterferie. Det skaber frustration og bekymring blandt kollegerne, siger han til TV 2.

Hos næstformand i Politiforbundet Claus Hartmann er tonen dog en anden.

- Allerede i flerårsaftalen for politiet blev det gjort klart, at der var brug for flere betjente i de pågældende politikredse, siger han til TV2.

Han påpeger desuden, at det i polititjenestemændenes kontrakt står indskrevet, at man skal være indstillet på at flytte politikreds.

Politibetjentene vil blive flyttet til kredsene på flere måder. I første omgang vil der finde en ønskerunde sted, hvor de politibetjente der frivilligt vil flytte politikreds, kan meddele det.

Derefter opfordres polititjenestemænd i andre kredse til at overveje muligheden for at skifte.

- Hvis man søger en stilling i en af disse kredse i forbindelse med ønskeopslag, vil der være meget gode muligheder for, at man får sit ønske opfyldt, står der i nyhedsbrevet fra Rigspolitiet.

Den første ønskerunde finder sted den 3. marts 2016.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.