Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rigspolitichef: Jeg har ikke lagt skjul på at vi er presset

Politiet er under et historisk stort pres, og det har vi været åbne omkring, siger rigspolitichefen.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg afviser at have malet et skønmaleri af situationen i politiet. Vi er under et historisk stort pres, og det har vi ikke lagt skjul på, siger han i en kommentar
Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg afviser at have malet et skønmaleri af situationen i politiet. Vi er under et historisk stort pres, og det har vi ikke lagt skjul på, siger han i en kommentar

Dansk politi står i en presset situation, og det har vi ikke forsøgt at skjule.

Sådan lyder det i en kommentar fra rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Han anklages af flere polititillidsfolk for ikke at tegne et retvisende billede af situationen i politiet.

»Der er ingen tvivl om, at dansk politi står i en situation, hvor vi er hårdt presset som følge af en række nye opgaver, vi ikke havde for få år siden.«

»Jeg har aldrig lagt skjul på, at vi hver dag må prioritere hårdt og tilpasse vores indsatser for at få enderne til at mødes. Det er ikke nogen hemmelighed,« siger Jens Henrik Højbjerg i en skriftlig kommentar.

Kritikken af rigspolitichefen kommer i kølvandet på den eskalerende bandekonflikt, der i stigende grad lægger beslag på ressourcer hos politiet.

Det medfører, at politiet må nedprioritere andre opgaver. Og det har rigspolitichefen ikke været god nok til at kommunikere ud, lyder kritikken fra blandt andre formand for Københavns Politiforening Michael Møller.

Men rigspolitichefen afviser at have malet et skønmaleri af tingenes tilstand.

»Selv om vi er nødt til at prioritere, så er det tvingende nødvendigt at sætte massivt ind, så vi får standset dette uvæsen. Jeg er fuldt bevidst om, at det koster andre steder.«

»Derfor har vi heller ikke lagt skjul på, at politiet i disse år er i en daglig prioritering af en lang række vigtige opgaver. Det har jeg sagt igen og igen.«

Jens Henrik Højbjerg mødes senere i dag med Politiforbundets forhandlingsudvalg for at drøfte sagen.

»Vi gør alt, hvad vi kan, for at afhjælpe situationen. Der har været tydelig politisk vilje til at tilføre flere ressourcer. Det er jeg rigtig glad for,« siger Jens Henrik Højbjerg.

Han tilføjer, at Rigspolitiet er i »løbende dialog med Københavns Politi om, hvad der skal til for at få styr på banderne«.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har tirsdag udtalt, at han har fuld tillid til rigspolitichefen.

»Det billede, der i disse dage bliver tegnet af, at rigspolitichefen ikke skulle have fortalt om de vanskelige tider, som dansk politi går igennem, er faktuelt forkert og misvisende,« siger ministeren i en skriftlig meddelelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.