Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rigshospitalet vil flytte fødselsforberedelse til internettet

Rigshospitalet lægger op til, at kommende forældre fremover skal gå online for at blive klar til fødslen.

Rigshospitalet i København,  (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Rigshospitalet i København,  (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

København. Som et led i en spareplan vil Rigshospitalet i København lade en del af fødselsforberedelsen foregå online. Det skriver Avisen.dk.

I dag foregår undervisningsforløb i et auditorium med 100-150 kommende forældre og en underviser, der vejleder og svarer på spørgsmål.

Forslaget kommer som et led i en større spare- og effektivitetsplan, hvor alle hospitaler i Region Hovedstaden er pålagt at komme med bud på såkaldte "omprioriteringer".

Rigshospitalets jordemødre frygter, at det vil få alvorlige konsekvenser for både familier og personalet på fødegangene, hvis fødselsforberedelsen fremover skal foregå over computeren.

Sådan lyder advarslen fra tillidsmand og jordemoder ved Rigshospitalet Mette Anker.

- En stor gruppe borgere vil få en betydelig dårligere service med potentielt skadelige virkninger, siger hun til Avisen.dk.

I alt skal der findes besparelser i regionens hospitaler på 323 millioner kroner.

115 millioner kroner er "gevinstrealisering" af det nye it-system Sundhedsplatformen. De resterende millioner skal findes ved interne omprioriteringer og effektiviseringer.

Rigshospitalet skal i alt finde besparelser for 105,7 millioner kroner og er ligesom regionens andre hospitaler pålagt at komme med en række forlag til, hvor pengene skal findes.

Her er online fødselsforberedelse altså et af dem.

Rigshospitalet vil ikke at kommentere forslagene til besparelser på nuværende tidspunkt, lyder meldingen fra Rigshospitalets presseafdeling til Avisen.dk.

Formand i Jordemoderforeningen Lillian Bondo advarer om, at yderligere forringelser på området kan skade ikke bare familierne, men hele velfærdssamfundet.

- En fødsel er en livsbegivenhed, der ikke kan rationaliseres. Man kan ikke lave familietilknytning under tidspres, siger Lillian Bondo til Avisen.dk.

/ritzau/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.