Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rigsadvokat holder fast i at droppe sag mod Atea-boss

Tre bestikkelsestiltalte var ikke berettigede til at klage over, at direktør går fri, vurderer Rigsadvokaten.

Arkivfoto: Atea-direktør Morten Felding var oprindeligt sigtet i den såkaldte Atea-sag. Men han er ikke blandt de tiltalte. Det ligger endeligt fast, efter at Rigsadvokaten har afvist klage fra tre tiltalte mænd i sagen.
Arkivfoto: Atea-direktør Morten Felding var oprindeligt sigtet i den såkaldte Atea-sag. Men han er ikke blandt de tiltalte. Det ligger endeligt fast, efter at Rigsadvokaten har afvist klage fra tre tiltalte mænd i sagen.

Direktør Morten Felding fra it-leverandøren Atea er nu helt ude af en stor sag om bestikkelse, hvor en gruppe tidligere Atea-chefer og ledere i den offentlige sektor er tiltalt.

Tilbage i marts valgte anklagemyndigheden at opgive sagen mod Morten Felding. Han var på det tidspunkt sigtet for ikke i tide at have sat en stopper for den bestikkelse, der var foregået i regi af Atea.

Men tre tidligere Atea-chefer, som er blandt de tiltalte, klagede over anklagemyndighedens afgørelse vedrørende Morten Felding. Han burde også anklages, mente de.

Men nu har Rigsadvokaten vurderet, at de tre mænd ikke er klageberettigede, og klagen er derfor blevet afvist. Afgørelsen fra Bagmandspolitiet om ikke at rejse tiltale mod Morten Felding står derfor ved magt.

Sammen med flere andre blev mændene anholdt og sigtet tilbage i 2015. Dengang kom det frem, at ansatte i Region Sjælland, Rigspolitiet og andre offentlige myndigheder havde modtaget store gaver fra it-leverandøren.

Blandt andet en rejse til Dubai, hvor der var et Formel 1-løb på menuen. Derudover indgår der også rejser til USA og middag på gourmetrestauranter som Kong Hans og Søllerød Kro i sagen.

Ud over de tre tidligere Atea-folk er en fjerde tidligere Atea-mand og tre tidligere chefer i Region Sjælland og Rigspolitiet tiltalt. Alle nægter sig skyldige.

Til efteråret kommer sagen mod de syv tiltalte for ved Retten i Glostrup.

Her går hovedforhandlingen - altså den række af retsmøder, hvor mændenes skyld skal afgøres, og en eventuel straf skal udmåles - i gang 10. oktober.

Alt tyder på, at sagen bevismæssigt bliver meget omfattende, da hovedforhandlingen efter planen kommer til at tage mere end 30 dage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.