Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Retsordførere er bekymrede over bandeudvikling

»Bizart« og »grotesk« kalder Folketingets retsordførere det, at indvandrer-banden Black Cobra aktivt spillede en rolle i at få stoppet de utilpassede unges uroligheder i februar.

Black Cobra-banden var aktivt med til at få stoppet ildpåsættelserne i sidste måned flere steder i landet - her på Nørrebro - for at beskytte deres narkohandel.
Black Cobra-banden var aktivt med til at få stoppet ildpåsættelserne i sidste måned flere steder i landet - her på Nørrebro - for at beskytte deres narkohandel.

Folketingets retsordførere er bekymrede over den udvikling, Berlingske Tidende beskriver i søndagens avis, hvor Rigspolitiet oplyser, at man under urolighederne i februar via aflytninger opdagede, at ledende medlemmer af indvandrer-banden Black Cobra fik standset optøjerne i Greve, Hundige og Kalundborg.

- Desværre viser det her, at der er en kriminel underverden, som i visse kvarterer fylder mere, end vi gør os begreb om. Det er bekymrende. Det er bizart og grotesk, at deres interesser kan være så vigtige, at de involverer sig i nogle bøllers gadeuorden, siger Venstres Kim Andersen, og SFs Anne Bostrup bakker op:

- Det er jo forfærdeligt, at kriminelle har den magt over unge mennesker, som burde have en fornuftig tilgang til tilværelsen, siger hun.

For Retsudvalgets formand, Peter Skaarup (DF), kommer det som en overraskelse, at banderne åbenbart har et så velfungerende netværk og magt blandt de helt unge, at de kan stoppe uroligheder.

- Det er ekstremt ubehageligt, at vi har en stat i staten, der opererer på denne måde, hvor de overtager styringen fra politiet. Det er urovækkende, at det er så organiseret, som tilfældet er, siger Peter Skaarup.

Både Det Radikale Venstre og Socialdemokraterne vælger i stedet at finde det positive i den bizarre situation:

- Der er virkelig nogle skræmmende perspektiver i, at kriminelle i den grad er i stand til at trække i nogle tråde. Men jeg synes, det er interessant, at vi nu har fundet ud af, at det altså virker, hvis vi går ind og forsøger at stresse disse bander ved at øge politiets tilstedeværelse i bybilledet, siger Simon Emil Ammitzbøll, Rad. V., mens Karen Hækkerup (S) ønsker mere politi på gaderne:

- Det er noget rystende at høre. Men det vidner om, at der er for lidt politi i hverdagen, hvis det kan være med til at sætte en stopper for deres kriminelle aktiviteter, siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.