Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Resultatløn til skoleledere spøger i reform-kulissen

Effekterne af den nye folkeskolereform skal måles på kryds og på tværs, og det åbner igen diskussionen om resultatløn til skoleledere. Det er bestemt en mulighed, siger to kommunale direktører.

Hvis skolen klarer sig godt, så kan der blive lagt lidt ekstra i lønningsposen til skolelederen.

Resultatløn i folkeskolen er et omdiskuteret emne, og når den nye folkeskolereform træder i kraft, kan det meget vel komme på dagsordenen igen, lyder det fra to direktører fra Næstved Kommune.

»Vi kommer til at måle langt mere præcist. Hvis vi skal være så præcise og stille krav til skoleledere, hvilken konsekvens får det så for vores opfølgning,« spurgte kommunaldirektør Tomas Therkildsen under sit oplæg ved KLs kommunaløkonomiske forum i Aalborg fredag.

»Kunne man sige, at dette i virkeligheden bliver et område, hvor vi skal tænke resultatløn ind? Hvor man kan måle så præcist, at den enkelte skoleleder skal honoreres på lønnen,« sagde kommunaldirektøren, inden hans kollega, børne- og uddannelsesdirektør Per B. Christensen, tog ordet:

»Det er en mulighed, og jeg understreger en mulighed. Det er en sektor, hvor man har resultataftaler i ungdomsuddannelserne. Under alle omstændigheder er vi nødt til at have mål og opfølgninger på det her område,« sagde han.

Det er ikke første gang, at resultataflønning af skoleledere kommer til debat. Ugebrevet Mandag Morgen har tidligere lavet en rundspørge blandt landets skoleledere, og her afviste et flertal af skolelederne at tale om resultatløn.

Københavns Kommune indførte allerede i 2010 resultataflønning til folkeskoleledere. De kunne hente 40.000 kroner ekstra om året, alt efter deres skoles resultater. Også den beslutning blev mødt med dyb skepsis af skolelederne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.