Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Restaurant-ejer prøver nyt trick: Opfør jer ordentligt, så får mor og far rabat

Italiensk restaurantejer giver rabat til børnefamilier med velopdragne børn.

Børn på restauranter skal ikke kravle rundt på bordene. De skal heller ikke løbe rundt og skrige. De skal give deres forældre fred og ro til at spise deres mad færdig.

En restaurantejer i Norditalien, Antonio Ferrari, er gået nye veje for at sikre, at hans gæster ikke får ødelagt deres restaurantoplevelse af larmende børn. Hvis børnene forholder sig stille og ikke forstyrrer andre gæster, vil deres forældre få fem procent rabat.

Ferrari mener, at børnene opfører sig bedre, hvis forældrene har et incitament til at holde styr på dem.

»Når du har forældre som er uforskammede, så tror børnene, at de kan gøre hvad som helst.  De klatrer måske på bordene med sko på, løber rundt og plasker med vand på toilettet,« siger Ferrari til The Local.

De fleste voksne ved, hvad der forventes af dem, når de er på restaurant. De ved, at de bør bruge bestik, at de skal tale i et afdæmpet toneleje, og at man går stille og roligt rundt i restaurantens lokaler. Det ved børn ikke. Medmindre de har lært det, og nu vil den norditalienske restaurant give forældrene et incitament til at lære deres børn god restaurantadfærd i en tidlig alder ved at give dem rabat på restaurantregningen.

Ferrari fortæller til The Guardian, at han vurderer, at omkring 30 procent af forældrene ikke ved, hvordan de skal håndtere deres børn på restaurant. De løber alt for ofte rundt og generer andre gæster og tjenerne.

Ideen om at give den opdragende rabat fik Ferrari, da han var vidne til et imponerende syn en søndag eftermiddag. Restauranten er ikke åben for børnefamilier i hverdagen, mens de søndag slår dørene op for den store italienske familiefrokost.

Da en tjener beværtede et selskab på seks voksne og fem børn, blev den 40-årige restaurantejer særligt imponeret over, at børnene underholdte sig selv og lod forældrene spise færdig. Herefter besluttet han at give familien fem procent rabat. På de sociale mediere florerer et billede af regningen, der viser besparelsen på 13 euro. Ifølge The Guardian efterlod familien til gengæld 30 euro i drikkepenge.

Ferrari blev spurgt af det italienske medie Corriere Delle Sera, om rabatten var et PR-stunt, hvortil han svarede:

»Nej, det var instinktivt. Det var vidunderligt at se dem interagere ved bordet på en så stille og rolig måde.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.