Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Restaurant-ejer anklager hjemløse for at ødelægge forretningen: De tisser, kaster op og vil slås

For en måned siden åbnede Andy Ho sushirestauranten Tapashi på Klostertorvet i Aarhus. Nu er han løbet ind i et uventet problem.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Andy Ho føler nemlig, at de hjemløse på Klostertorvet ødelægger forretningen for restaurantejeren. Allerede på åbningsdagen, den 26. juni 2017, kom flere hjemløse ind og spurgte efter vand og servietter, og siden har det taget til:

»De hjemløse generer ofte. De vader ind i restauranten og er højrøstede. Tisser og kaster op ved ruderne. Det gør vores kunder utrygge,« siger Andy Ho til BT.

De hjemløse holder til tæt på restaurantfacaden, og det betyder ifølge Andy Ho, at især hans unge gæster fravælger Tapashi, fordi de føler sig utrygge i området.

Restaurantejeren har også oplevet, hvordan han selv har måtte bruge tid på at skændes med de hjemløse på Klostertorvet:

»Jeg bruger meget tid på at diskutere. En dag var der en, der ville slås med mig, men jeg sagde nej, og så hentede politiet ham. Men næste dag kom han så igen og sagde, at han var klar. Han sagde: 'Det er dig, jeg vil lege med. Hvis du ikke vil det, skærer jeg dig i halsen'. Så hentede politiet ham igen,« siger Andy Hu.

Borgere og politikere i Aarhus har tidligere italesat hjemløse på Klostertorvet, og i maj besluttede kommunen også at indsætte to vagter på torvet og desuden oprette fire hellesteder i byen, som de hjemløse kan benytte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.