Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rengøringsmand får 12 års fængsel for drab på revisor

31-årige Willy Dongmo Kenfack skal 12 år i fængsel for drab på en revisor på Østerbro i København.

En 70-årig mand blev i maj sidste år fundet dræbt i en erhvervsejendom på Østerbro i København. Scanpix/Kristian Djurhuus/arkiv
En 70-årig mand blev i maj sidste år fundet dræbt i en erhvervsejendom på Østerbro i København. Scanpix/Kristian Djurhuus/arkiv

København. 12 års fængsel.

Sådan lyder straffen til 31-årige Willy Dongmo Kenfack i Københavns Byret torsdag. Han udvises ligeledes fra Danmark.

Kenfack blev tidligere torsdag kendt skyldig i drabet på den 70-årige revisor Carl Erling Jensen i maj sidste år. En skyldkendelse, der udløste tårer hos de pårørende på tilhørerpladserne.

Forbrydelsen skete i en erhvervsejendom på Østerbro i København, hvor den 31-årige tidligere havde arbejdet som rengøringsassistent.

Hvad, der præcis lå forud for drabet, vides ikke, men da revisorens hustru senere på aftenen ankom til kontoret - efter hun gentagne gange havde prøvet at ringe til sin mand - blev hun mødt at et voldsomt syn.

På gulvet lå hendes mand, dræbt af over 50 stik og snit fra en kniv.

To uger senere blev Kenfack, der kommer fra det vestafrikanske land Cameroun, anholdt.

Nogle måneder senere fandt politiet en video på offerets mobiltelefon. Gerningsmanden havde filmet den 70-årige revisor, mens han lå på gulvet, hårdt såret og døende af de mange kniv- og stiksår.

31-årige Kenfack har i retten nægtet sig skyldig i drabet og forklaret, at han var den første, der fandt revisoren, efter at han var blevet overfaldet.

- Jeg ser, at der er noget, der skinner på gulvet. Det er blod. Jeg går ind på et kontor og ser, at han ligger med blod over det hele, har den nu drabsdømte Kenfack tidligere sagt i retten.

Drab straffes som udgangspunkt med 12 års fængsel.

I sin procedure argumenterede anklager Søren Harbo dog for en fængselsstraf på 13 år.

- Retten bør overveje, om voldsomheden er en skærpende omstændighed, sagde Harbo til nævningetinget.

Forsvarsadvokat Ole Olsen mente derimod, at normalstraffen på 12 år ville være tilstrækkelig.

Anklagemyndigheden ville desuden have Kenfack, der har opholdt sig illegalt i Danmark, udvist. Det var forsvareren indforstået med.

Willy Dongmo Kenfack kom til Danmark i 2012 for at studere. Det begyndte han dog aldrig på og har i stedet haft adskillige mindre job.

Når han har afsonet sin fængselsstraf, vil han blive sendt tilbage til Cameroun med indrejseforbud i Danmark for bestandigt.

Den 31-årige bad efter dommen om betænkningstid i forhold til en eventuel anke til landsretten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.