Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Religionslærere er enige i Konservatives kristendomsforslag

Der er fuld opbakning fra religionslærerne til Mai Mercado (V), der i en kronik i Berlingske foreslår, at det skal være obligatorisk med kristendomsundervisning i folkeskolen.

Arkivfoto. Der er fuld opbakning fra religionslærerne til de Konservatives forslag om, at det skal være obligatorisk med kristendomsundervisning i folkeskolen.
Arkivfoto. Der er fuld opbakning fra religionslærerne til de Konservatives forslag om, at det skal være obligatorisk med kristendomsundervisning i folkeskolen.

I dag kan elever søge om at blive fritaget for at deltage i kristendomsundervisningen i folkeskolen. Men det skal laves om, mener de Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado (K).

Hun skriver således i en kronik i Berlingske, at undervisningen bør gøres obligatorisk for alle elever.

Og det forslag møder fuld opbakning fra Religionslærerforeningens formand, John Rydahl:

»Vi er fuldstændig enige med Mai Mercado i, at det bør være obligatorisk for alle. Det har vi argumenteret for siden 1975, hvor faget blev et kundskabsfag i stedet for et forkyndende fag,« siger han.

John Rydahl mener, at de elever, der bliver fritaget går glip af en indføring i religion, som er et væsentligt element i rigtig mange menneskers liv. Samtidig kommer de ikke til at diskutere etik, hvilket er en vigtig del af undervisningen.

»Faget er derudover et af de eneste, der beskæftiger sig eksplicit med etik. Det er basis for at forstå, hvad der er godt og ondt, som eleverne går glip af. Man kan sige, at det er en stor del af den fundamentale del af at forstå et menneske, man ikke bliver indført i,« siger han og understreger, at det er et lille problem med elever, der fritages for undervisning. Ifølge John Rydahl er det nemlig under én procent af eleverne, der tages ud af undervisningen.

»Men det ændrer ikke ved, at det er en væsentlig principiel problemstilling, som der bliver taget op,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.