Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Religiøse mindretal føler sig kørt over

Danske politikere og myndigheder mangler forståelse for religionens betydning, lyder det fra flere religiøse mindretal.

Forbud mod rituel slagtning. Politikernes afstandtagen til omskæring. Lovliggørelse af juridisk kønsskifte.

Flere religiøse mindretal har eksempler på områder, hvor de i stigende grad føler sig kørt over af politikere og myndigheder, der ikke har forståelse for religionens betydning for mennesker i Danmark. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Bag kritikken står blandt andre tidligere overrabbiner Bent Lexner fra Det Jødiske Samfund i Danmark.

»Jeg kan konstatere, at de danske myndigheder, som tidligere ikke har været så forskrækkede over, at nogle beskæftiger sig med religion, nu er blevet religionsforskrækkede. Myndighederne har ganske enkelt ikke forståelse for, at religion spiller en rolle. Man opfatter religiøse mindretal som nogle, der stiller en masse krav,« siger Bent Lexner til Kristeligt Dagblad.

Imran Shah, der er talsmand for Islamisk Trossamfund, er på linje med Bent Lexner.

Han fortæller, at han får flere og flere meldinger fra unge kvinder, der kritiseres for deres påklædning. Imran Shah føler desuden ikke, at man som religiøst mindretal bliver inddraget i den offentlige debat, og han føler det som om, mindretallet ikke fortjener en plads i debatten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.