Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rektorformand skærper tonen efter dødsfald

Gymnasier bør se på, om reglerne for studieture står helt klart for lærere og elever, lyder det fra formanden for rektorforeningen efter tragisk dødsulykke i London.

Fredag faldt en 18-årig gymnasieelev fra Favrskov Gymnasium ud af et vindue på et hotel i London under en studietur og døde senere af sine kvæstelser. Ifølge formanden for landets gymnasierektorer trænger nogle af landets gymnasier til at få lavet et eftersyn af det regelsæt, der er for studieture.

- Når der sker en så tragisk ulykke, er der brug for at undersøge, om vi har de rette adfærdsregler. Vi sender årligt 30.000 gymnasieelever ud i verden, og det er meget sjældent, at sådan noget her sker. Men jeg synes alligevel, vi bør spørge os selv om, hvorvidt vi har de rigtige regler, og om alle lærere og elever er klar over dem, siger Jens Boe Nielsen, formand for Gymnasieskolernes Rektorforening.

Dødsulykken i London er den anden dødsulykke i år, hvor danske gymnasieelever er indblandet. I februar faldt en 19-årig elev fra Egå Gymnasium ud over en altan i Frankrig og døde.

Rektorformanden påpeger, at man skal skelne imellem studieture og elevernes egne udlandsture.

- Jeg sidder med hjertet i halsen, hver gang der er vinterferie. Men selv om de unge tager af sted på skiferier som gymnasieklasser, er det eleverne selv, der arrangerer de ture, og der er ingen lærere med. Principielt har gymnasierne ikke noget med den slags udlandsture at gøre, siger Jens Boe Nielsen.

Han mener imidlertid, at der også på de faglige studieture med lærere, som den i London, kan være et behov for eftersyn og selvransagelse.

- Der er en fin tradition for, at elever og lærere går ud og spiser og drikker en øl sammen den sidste aften, og selv om de fleste er helt klar over, at det ikke betyder, at man skal drikke en hel masse, bør vi måske kigge på, om reglerne er klare nok - både for læreres og elevernes skyld, siger han og opfordrer til, at gymnasierne løbende husker nye lærere på, hvilke spilleregler, der er på studieture.

Det er stadig vigtigt at have klare regler, selvom man har med næsten voksne mennesker på 17-18 år at gøre, lyder det.

- Vi skal selvfølgelig passe på med at sætte for mange regler op, fordi studieture jo netop skal være dannelsesrejser for de unge mennesker, siger Jens Boe Nielsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.