Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rektor tog narkohund med til skolefest

En hund efter narko. Det kan måske lyde mærkeligt, men det var lige præcis, hvad rektor Torben Poulsen fra Aalborghus Gymnasium havde inviteret med til en gymnasiefest fredag.

Arkivfoto. Hunden på billedet er ikke den i artiklen omtalte narkohund.
Arkivfoto. Hunden på billedet er ikke den i artiklen omtalte narkohund.

Ifølge SSPs misbrugskonsulenter i Aalborg er det nemlig temmelig mange på de lokale ungdomsuddannelser, der også ryger andet end lige cigaretter, og derfor var den til lejligheden hyrede narkohund inviteret med til skolefesten, der ellers normalt bare byder på halvfulde gymnasieelever og dans i kantinen.

- Det er noget, jeg allerede meldte ud inden jul. Vi forsøgte egentlig at få en hund fra Aalborg Politi, men det kunne ikke lige lade sig gøre, og derfor blev det så fra et privatfirma i Aarhus, fortæller Torben Poulsen, der er godt tilfreds med hundens arbejde i de to timer, den var på besøg. Det skriver bt.dk.

Her formåede den at snuse sig frem til otte jakker, hvoraf der blev fundet af hash i lommerne af tre af dem.

- Den var ret dygtig, for flere af jakkerne, som den fandt frem til, lugtede, fordi de tilhørte nogle af eleverne, der havde røget tidligere. Men det er da en træls udgift, siger Torben Poulsen, der dog er sikker i sin sag omkring brugen af narkohunden.

- Ja, det kunne jeg sagtens gøre igen, slår han fast over for bt.dk.

Ambitionen er, at Aalborghus Gymnasium bliver hashfrit. Og rektoren håber på, at han fremover kan dele udgifterne til narkohunden med nogle af de andre ungdomsuddannelser i området, sådan at der bliver etableret et samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, politiet og SSP-konsulenterne. Det har tidligere været forsøgt i forhold til tobak og alkohol og har været en succes, fortæller Torben Poulsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.