Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rektor: SU skal belønne studerende med fremdrift

De universitetsstuderende har ikke et økonomisk incitament til at gøre studiet hurtigere færdig, konstaterer formanden for Rektorkollegiet, Jens Oddershede fra SDU.

SU bør i højere grad bruges til at motivere de studerende til at komme hurtigere gennem studiet.

Det mener rektorerne på landets universiteter, der ser frem til den kommende SU-reform, som regeringen ventes at præsentere i løbet af foråret.

Ifølge Politikens oplysninger vil regeringen halvere eller helt fjerne SUen til det såkaldte fjumreår, som giver de studerende mulighed for at forlænge studiet.

Formanden for Rektorkollegiet, Jens Oddershede fra Syddansk Universitet, vil ikke kommentere det konkrete tiltag, men til Berlingske Nyhedsbureau siger han, at der er brug for at give de studerende et incitament til at gøre deres uddannelse færdig på normeret tid.

- Vi har ikke en holdning til, om SU-niveauet skal op eller ned. Men det er god idé, at man anvender SUen som motivation. I dag har universiteterne et økonomisk incitament til at føre de studerende hurtigere gennem studiet, men der er ikke noget personligt incitament for de studerende, siger Jens Oddershede.

Rektorerne forestiller sig blandt andet, at man kan koble SUen til de såkaldte ECTS-point, som de studerende tildeles for at fuldføre kurser og studieforløb.

- Man bør belønne de studerende, der har fremdrift i studiet. Det kan ske på mange måde, men det vigtigt, at der er et incitament til at fuldføre sit studie på normeret tid, siger Jens Oddershede.

Over for Politiken afviser formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Jakob Ruggaard tanken om at fjerne fjumreåret.

- At beskære det ekstra studieår vil virke stik mod hensigten. Det vil gøre det nødvendigt for studerende, der er blevet forsinket i deres uddannelse, at arbejde endnu mere, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.