Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rekordmange danskere blev skilt i 2014

For andet år i træk slår antallet af skilsmisser i Danmark rekord, viser tal fra Danmarks Statistik. Samlivsekspert mener, alt for mange går alt for hurtigt fra hinanden.

Arkivfoto. For andet år i træk slår antallet af skilsmisser i Danmark rekord, viser tal fra Danmarks Statistik. Samlivsekspert mener, alt for mange går alt for hurtigt fra hinanden.
Arkivfoto. For andet år i træk slår antallet af skilsmisser i Danmark rekord, viser tal fra Danmarks Statistik. Samlivsekspert mener, alt for mange går alt for hurtigt fra hinanden.

I 2014 var der 19.435 ægtepar, der fortrød deres ja til hinanden og blev skilt, viser tal fra Danmarks Statistik, og det er rekordmange, skriver Jyllands-Posten.

Årsagen til de mange skilsmisser skal findes både i dobbeltsengen, ved spisebordet, i samfundet og måske især inden i den enkelte, mener samlivsekspert og forfatter Ingrid Ann Watson. Hun mener, antallet af skilsmisser vil blive ved med at stige, hvis danskerne bliver ved med at betragte parforholdet som en statisk størrelse.

Ingrid Ann Watson er ikke meget for at give gode råd, men hun går ind for regler. Kærlighedsregler, som for eksempel at man skal tro på sit ægteskab. Tro på, at det er godt nok, og at græsset ikke er grønnere andre steder.

»Alt for mange går alt for hurtigt fra hinanden,« siger hun til Jyllands-Posten.

Leder af skilsmisseafdelingen i Center for Familieudvikling, Søren Marcussen, hæfter sig ved, at der iblandt de forliste ægteskaber er en del unge.

»Det siger mig, at ikke mindst det voldsomme pres, der er på børnefamilier, hvor forældrene har arbejde og skal nå en masse ved siden af, er for stort for mange. Disse børnefamilier er faktisk i en stresstilstand, og skilsmissen er ofte en reaktion på det,« siger han itl Jyllands-Posten.

Han mener også, materialisme og individualisme spiller en rolle samt den nuværende kultur, hvor individet er mere i centrum end relationen mellem mennesker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.