Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rekordmange asylbørn viser sig at være voksne

Knap 600 asylbørn er i år blevet vurderet til at være over 18 år, viser nye tal fra Udlændingestyrelsen.

Lægerne på Retsmedicinsk Institut i København har i år haft usædvanligt travlt med at undersøge alderen på asylsøgere, der er ankommet uden forældre og siger, at de er under 18 år.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Udlændingestyrelsen beder retsmedicinerne om hjælp, hvis de har mistanke om, at en såkaldt uledsaget mindreårig i virkeligheden er voksen. Ud fra røntgenbilleder af fingerknogler og tænder fastlægger de personens alder.

Og ved slutningen af november var der i 2016 blevet foretaget cirka 800 aldersundersøgelser, oplyser styrelsen.

Det er over dobbelt så mange som i det hidtidige rekordår i fjor. Retsmedicinsk Institut vurderer, at tallet kan nå op på 1.000 inden årets udgang.

I de afgjorte sager er tre ud af fire - 74 procent eller knap 600 personer - blevet vurderet til at være over 18 år.

Mindreårige har en række fordele under asylfasen. Og får de asyl, kan de i modsætning til voksne søge om at få deres forældre hertil som familiesammenførte.

Martin Henriksen, Dansk Folkepartis udlændingeordfører, mener, at der er tale om helt bevidst snyd.

- De forsøger at svindle sig til en opholdstilladelse og fordele, som de ikke er berettigede til, siger Martin Henriksen til Jyllands-Posten.

Han mener, at man nu bør tage konsekvensen og aldersteste alle, med mindre der helt åbenlyst er tale om små børn.

Det afviser udlændingeminister Inger Støjberg (V). Hun mener, at systemet fungerer.

- Udlændingestyrelsen gør en stor indsats for at afsløre dem, der snyder, og er samtidig i gang med at se på, om dette kan ske endnu hurtigere, siger hun til Jyllands-Posten.

Eva Singer, asylchef i Dansk Flygtningehjælp, genkender ikke billedet af, at det er bevidst snyd.

- Der er mange af disse unge, der ikke præcist ved, hvor gamle de selv er, fordi det ikke er noget, som man registrerer i deres hjemlande på samme måde som i Danmark, siger Eva Singer, der desuden peger på, at der er en vis usikkerhed forbundet med aldersundersøgelserne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.