Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regnen vælter ned i København: Bilister reddet af mandskab i gummibåd - flere veje spærret

Oversvømmelse ved Lindevang Station i København.
Oversvømmelse ved Lindevang Station i København.

Kraftig regn giver torsdag formiddag store problemer for trafikken i København. Flere veje er spærrede på grund af vand på kørebanen. Helsingørmotorvejen spærret.

Regnen vælter ned flere steder i landet torsdag formiddag, og i hovedstadsområdet giver den meget vand problemer for trafikken.

Politiet meddeler, at flere veje i København er lukkede. Det drejer sig om Lersø Park Allé ved viadukten, Dalgas Boulevard ved viadukten og Lyngby motorvejen ved Hans Knudsens Plads.

Politiet opfordrer til, at bilisterne finder andre ruter.

På Dalgas Boulevard måtte redningsfolk sejle ud til en nødstedt bilist i gummibåd og redde passagerne ud.

Også Helsingørmotorvejen er ifølge tv2.dk spærret ved Ryparken Station i retning mod København på grund af vand på vejen. Vejdirektoratet anbefaler, at man kører fra senest ved frakørsel 2 Tubvorgvej.

Problemerne skyldes ifølge DMI, at bygerne kom i en klump, som blev ved med at give vand i flere timer.

»Vi havde en klump af byger liggende på en linje fra København, Nordsjælland, Djursland og Nordjylland. Her regnede det kraftigt over en længere periode, og det var det, der gav problemerne,« fortæller meteorolog Jesper Eriksen.

Det vil sikkert glæde de fleste københavnere at høre, at de værste byger er drevet forbi.

»Det værste er ved at være overstået nu. Fronten driver nordpå og vil efterhånden snegle sig mod Nordsjælland,« siger han.

Meteorologen kan endnu ikke sige præcis, hvor meget nedbør der er faldet. Det skal klimatologer først til at regne på, men han understreger, at der indenfor hovedstadsregionen er utrolig store forskelle på, hvor meget regn, der er faldet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.