Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regionsrådsformand rystet over mistanke om overlægesjusk

Formand for Region Midtjylland ærgrer sig over, at man ikke tidligere har opdaget sjusk med mammografier.

Arkivfoto. Formand for Region Midtjylland ærgrer sig over, at man ikke tidligere har opdaget sjusk med mammografier.
Arkivfoto. Formand for Region Midtjylland ærgrer sig over, at man ikke tidligere har opdaget sjusk med mammografier.

En overlæge fra Regionshospitalet i Viborg har undersøgt tusindvis af kvinder for brystkræft. Han sendte angiveligt flere hjem igen med en melding om, at de var raske. De viste sig senere, at de havde kræft i brystet.

Jeg er dybt rystet over, at der er en højt betroet medarbejder, der ikke har fulgt de faglige retningslinjer, og derfor ikke har undersøgt tilstrækkeligt, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S).

Det var en intern kvalitetskontrol på sygehuset, som har rejst mistanke om fejl i overlægens undersøgelser for brystkræft.

Overlægen på Regionshospitalet i Viborg er mistænkt for at undlade at lave en eller flere af de tre test, som man skal foretage ved en undersøgelse for brystkræft.

»Jeg er rigtig ærgerlig over, at man ikke tidligere har fundet ud af, at der var et problem,« siger Bent Hansen. Han pointerer, at overlægens mangelfulde undersøgelser er et enkeltstående tilfælde.

Sagen får formanden for Kræftens Bekæmpelse, Dorte Crüger, til at efterlyse bedre kvalitetskontrol af arbejdet på kræftafdelingerne.

Kræftens Bekæmpelse ser eksempelvis gerne, at man indfører en certificering af kræftlæger.

Det mener regionsrådsformanden dog ikke vil løse problemet:

»At få et ekstra eksamensbevis er ikke garanti for, at man følger de kliniske retningslinjer. Det vigtigste er, hvordan opgaven løses i dagligdagen, og ikke om man har et ekstra certifikat,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.