Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Region Sjælland har ubetalte regninger for 400 millioner

Region Sjælland får rykkere, trusler om inkasso og vrede henvendelser fra leverandører, fordi regionen har 35.000 ubetalte regninger liggende. Økonomidirektør skylder skylden på regionens økonomisystem.

ARKIVFOTo
ARKIVFOTo

Region Sjælland er en dårlig betaler. Regionen har 35.000 regninger liggende, som ifølge Ekstra Bladet skulle være betalt, men det er de ikke. Lægges de ubetalte regninger sammen, lander beløbet på 400 millioner kroner.

Regionens økonomidirektør erkender problemerne og udpeger regionens økonomisystem som skurken. Det har nemlig ikke virket ordentligt, siden det blev købt sidste sommer.

»De mange fejl, vi har haft og stadig har, betyder, at der er kommet en pukkel af ubetalte regninger,« siger økonomidirektør Morten Koch til Ekstra Bladet.

»Det er dybt beklageligt for vores leverandører, men også for de medarbejdere, der af gode grunde er helt vildt frustrerede, fordi det her system ikke fungerer, som det skal«.

De tusindvis af ubetalte regninger betyder, at Region Sjælland får rykkere, trusler om inkasso og vrede henvendelser fra leverandører. I flere tilfælde har regionen ikke kunne få leveret varer.

I denne uge måtte medarbejderne i distriktspsykiatrien tage deres egen bil med på arbejde, hvis de ville rundt til områdets psykisk syge. Benzinkortene til regionens biler er nemlig blevet lukket, fremgår det af en rundsendt besked:

»Pga. problemer med regionens økonomisystem og deraf følgende manglende betaling af faktura, er flere benzinkort til distriktsbilerne lukket. Vi arbejder på at løse problemet, og indtil en løsning er fundet, kan egen bil anvendes,« står der i beskeden.

Region Sjælland håber, at man i løbet af en måned har håndteret regningerne for 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.