Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Region Sjælland: Fin start for ny sundhedsplatform

Sundhedsplatform kører efter planen i Region Sjælland, oplyser koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen.

Modelfoto.
Modelfoto.

Det nye it-platform, sundhedsplatformen, kom fint fra start i Region Sjælland. Systemet gik i gang lørdag morgen klokken 03.00.

Det fastslår koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen, Region Sjælland, i en pressemeddelelse.

»Sundhedsplatformen kører stabilt på alle vore sygehuse og i psykiatrien. Der er naturligvis ting og fejlmeldinger, der skal rettes til,« siger Lars Onsberg Henriksen.

»Det kan ikke undgås, at teknikken kan drille, og personalet skal naturligvis også bruge tid på at lære systemet at kende. Medarbejderne har leveret en imponerende indsats og knoklet for at blive klar til Sundhedsplatformen.«

Sundhedsplatformen er en ny, fælles elektronisk patientjournal. Det er et nyt it-system, som afløser 30 forældede og usammenhængende it-systemer. Det vil ifølge regionen øge kvalitet, sikkerhed og sammenhæng i behandlingen.

Region Sjælland har undervist 12.000 ansatte i systemet. Alle hospitalers afdelinger har forberedt nye arbejdsgange. Klokken 18 fredag var det slut med at udfylde journaler i regionens gamle it-system OPUS.

Indtil lørdag morgen skrev personalet så indlagte patienter i gammeldags papirjournaler. Siden klokken 03.00 har personalet registreret patienter i Sundhedsplatformen.

Region Sjællands mål er, at patienter kun mærker lidt til det nye system. Såvel sygehuse som psykiatri har planlagt færre patientforløb, mens sundhedsplatformen indføres. Så ansatte skal lære systemet at kende.

De hjælpes i de første uger af lægestuderende og elever fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

»Vi har også indkaldt ekstra personale, så vi er på alt det akutte stort set dobbeltbemandet i weekenden og i de kommende dage,« siger Lars Onsberg Henriksen.

»Vi har samtidig et system, hvor vi hver tredje time får indmelding fra de enkelte sygehuse om eventuelle udfordringer i deres akutmodtagelser. Det kan for eksempel være, hvis de har behov for at få nedsat mængden af patienter, så nogle af de andre sygehuse kan aflaste.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.