Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Region Hovedstaden undersøger meningitisbehandling

Sager om drenge, der er døde af meningitis, får Region Hovedstaden til at undersøge sin behandling.

Efter fire dødsfald vil Region Hovedstaden nu undersøge meningitisbehandlingen på hospitaler.
Efter fire dødsfald vil Region Hovedstaden nu undersøge meningitisbehandlingen på hospitaler.

Region Hovedstaden har mandag besluttet, at man vil undersøge behandlingen af meningitis på regionens hospitaler.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen kommer, efter at flere drenge er døde af meningitis.

DR Nyheder har beskrevet et specifikt forløb, hvor en 16-årig dreng først fik antibiotika for sine symptomer fem timer efter første opkald til 112. Drengen døde senere samme dag af meningitis.

Styrelsen for Patientsikkerhed og drengens forældre undrede sig efterfølgende over forløbet.

Hændelsen foregik på Herlev Hospital under Region Hovedstaden. Siden da har selvsamme styrelse sat hospitalets behandling af meningitis under tilsyn.

Regionens undersøgelse skal belyse eventuelle problemer i behandlingen af meningitis. Herefter skal den komme med forslag til, hvordan læger og personale kan blive bedre og hurtigere i sin diagnostik.

Arbejdet skal foregå over sommeren. Det forventes færdig efter sommer, skriver regionen.

Både fagpersoner, patienter og pårørende vil blive involveret i arbejdet.

- Det er meget let for systemerne nogle gange at lukke sig om sig selv, og lægerne begynder at forklare for hinanden, hvad man har gjort, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

- Men vi har også brug for at høre for de pårørende, hvad de har oplevet.

Region Hovedstaden opfordrer patienter og pårørende, der i år eller sidste år er blevet behandlet for meningitis, om at henvende sig med deres erfaringer.

Det er ikke første gang sundhedsvæsnets evne til at håndtere sygdommen er i fokus. Tidligere er vagttelefonen 1813 blev kritiseret for sin håndtering af symptomer på meningitis.

I april oplyste DR Nyheder, at der siden 2000 har været 58 klagesager over for dårlig behandling af symptomer på meningitis.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.