Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Region har brugt 8 millioner kroner på tomme sygetransporter

40.000 gange sidste år kørte Region Hovedstaden forgæves efter patienter, der skulle transporteres til eller fra behandling på hospitalet.

Arkivfoto: 40.000 gange sidste år kørte Region Hovedstaden forgæves efter patienter, der skulle transporteres til eller fra behandling på hospitalet.
Arkivfoto: 40.000 gange sidste år kørte Region Hovedstaden forgæves efter patienter, der skulle transporteres til eller fra behandling på hospitalet.

Kan man ikke selv transportere sig til og fra behandling på hospitalet, så kan man i visse tilfælde blive hentet og bragt af hospitalets sygetransport. Men 40.000 gange sidste år kørte chauffører forgæves efter patienter i Region Hovedstaden.

Ofte er det helt banale misforståelser, der ligger bag.

»Det kan for eksempel være, at chaufføren bliver bedt om at hente patienten i et venteområde ved indgangen, og patienten stadig sidder oppe på afdelingen. Eller patienten kan være ude at tisse, når chaufføren kommer,« siger budgetchef i Region Hovedstaden Jette Sylow Rasmussen til DR P4 København.

De mange forgæves køreture er spild af tid og ressourcer, mener Karin Friis Bach (R), der er formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

»Det er jo ikke hensigtsmæssigt, at der bliver brugt ressourcer på opgaver, der ikke tilfører nogen værdi. Det lyder også som et meget højt antal forgæves kørsler,« siger hun til DR P4 København.

I Region Hovedstaden er det afdelingerne ude på hospitalerne, der bestiller sygetransport til patienterne. Anderledes ser det ud i Region Sjælland, hvor et centralt kørselskontor koordinerer direkte med patienterne. Her er andelen af forgæves kørsler halvt så stor som i Region Hovedstaden, og der er god grund til at kopiere den model, mener Karin Friis Bach.

»Koordination af kørsler er jo ikke hospitalernes kernefunktion, og noget tyder på, at man kunne gøre det bedre ved at lægge opgaven ud til et centralt kørselskontor.«

Region Hovedstaden havde sidste år 677.000 køreture med patienter, der skulle til eller fra behandling på hospitalet. Politikerne vedtog allerede sidste år, at der skulle spares 10 millioner kroner på sygetransporter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.