Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Region brugte Waterfront til at stoppe Kattegatforbindelse

Region Syddanmark har betalt PR-bureauet Waterfront over en million kroner for at modarbejde en fast forbindelse over Kattegat og samtidig brudt reglerne for udbud.

Waterfront-sagen ruller igen.

21Søndag erfarer, at Region Syddanmark i foråret 2011 underskrev en kontrakt med Waterfront Communication, hvor det handlede om, at »få stemningen for Kattegatbroen til at vige til fordel for infrastrukturinvesteringer i hele Danmark«.

Sådan det hedder i et oplæg til samarbejdet mellem partnerne, som 21Søndag har fået aktindsigt i.

Og da Region Syddanmark har brugt pengene uden at undersøge, om andre PR-bureauer kunne løse opgaven bedre og billigere, er det i strid med reglerne ifølge Michael Steinicke, der er professor og institutleder ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet, som har haft 21Søndags dokumentation til gennemsyn.

Regionsdirektør Mikkel Hemmingsen forklarer ifølge DR Nyheder, at Kattegatforbindelsen anses for en reel trussel mod Syddanmark, der frygter at blive forbigået med infrastrukturinvesteringer, hvis Folketinget vælger en fast forbindelse mellem Kalundborg og Aarhus, der vurderes at ville koste omkring 100 milliarder kroner.

Direktør i Region Syddanmark Mikkel Hemmingsen erkender, at regionen har overtrådt reglerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.