Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen vil bekæmpe diskrimination i skolegårdene

Fordomme og diskrimination i skolerne skal fjernes med oplysning og undervisningsmateriale, siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini efter omdiskuteret sag om chikane af jødiske skolebørn.

ARKIVFOTO. Rådmandsgades Skole.
ARKIVFOTO. Rådmandsgades Skole.

Regeringen vil i år bruge en million kroner til oplysning og undervisningsmateriale til elever om fordomme og diskrimination.

Det understreger børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), efter at skolelederen på Rådmandsgades Skole på Nørrebro i København, Lise Egholm, har fortalt P4 København, at hun i flere tilfælde har frarådet jødiske forældre at indmelde deres børn på Nørrebros skoler, fordi de risikerer at blive chikaneret.

- Det er helt uacceptabelt, at børn chikanerer hinanden. Vi skal bekæmpe fordomme og diskrimination så godt vi kan, og det arbejder vi også med i regeringen. Vi er også i gang med en undersøgelse af fordomme og forskelle i grundskolen, som kommer senere på foråret, fastslår Christine Antorini i en skriftlig kommentar.

Lise Egholm mener, at der er en oplagt løsning på de »kedelige episoder«.

- Oplysning, oplysning og oplysning er vejen frem. Altså vi skal debattere det her og blive ved med at debattere det - så kan vi lave det om. For det kan ikke være rigtigt, at man i 2013 ikke kan gå på en skole på Nørrebro, fordi man har en jødisk baggrund. Det er jo helt hen i hegnet, siger skolelederen til P4 København.

Historien om mobning af jødiske skolebørn har fået flere politikere op af stolen, blandt andre de Konservatives leder i Borgerrepræsentationen i København, Rasmus Jarlov (K), der vil have Christine Antorini til at indlede en undersøgelse af, hvor stort problemet med chikane af jødiske skolebørn er i hele landet.

- Jeg vil sammen med den konservative folketingsgruppe kræve, at ministeren redegør for, om problemet med mobning og chikane af jødiske børn findes i andre danske byer. Der findes selvfølgelig også jødiske børn uden for København, og hvis vi har en situation, hvor de ikke kan gå i den danske folkeskole, så har vi et stort problem, siger Rasmus Jarlov (K) til Berlingske Nyhedsbureau.

Han har samtidig foreslået, at man smider de chikanerende børn ud af folkeskolen, hvis deres mobning forhindrer deres jødiske klassekammerater i at kunne gå i skole.

- Så må man fjerne børnene fra deres miljø, og så må de gå på skoler i andre bydele, hvor der ikke er den samme gruppedeling, og hvor de ikke på samme måde kan dominere den lokale folkeskole, lyder det.

Det forslag møder opbakning fra Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg (V).

- Jeg mener, at man i sidste ende må smide de børn ud af skolen, der chikanerer andre børn. Det er ikke ret og rimeligt, at man ikke kan gå i skole på baggrund af sin tro. Man må tage de her uromagere ud af skolen, og så må de flytte skole, eller i yderste konsekvens må man få dem undervist derhjemme, siger hun til TV 2 News.

Som følge af de »helt utålelige forhold« vil Dansk Folkeparti rejse en forespørgselsdebat om sagen i Folketinget og på Københavns Rådhus. En debat, der ifølge integrationsordfører Martin Henriksen (DF) skal munde ud i »håndfaste regler« såsom økonomiske sanktioner og i yderste tilfælde udvisning.

Størstedelen af de danske jøder er bosat i hovedstadsområdet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.