Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regeringen lader angstpatienter over 38 i stikken

Det er ikke længere muligt at få tilskud til psykologhjælp for angst, hvis man er fyldt 39. Depressionspatienter kan dog stadig få tilskud,

Får du angstanfald, men har rundet de 38 år, er der ingen økonomisk hjælp til psykologen at hente. Men rammes du derimod af depression, er alderen ikke relevant, for alle kan få tilskud til sessioner hos psykologen. Sådan lyder reglerne i finansloven fra 2012, skriver Kristeligt Dagblad.

Det betyder, at omkring 200.000 danskere over 38 år selv må finde penge i budgettet til psykologen. Og det er ikke hensigtsmæssigt at gøre forskel på de to grupper af sygdomme, lyder det fra formanden for PsykiatriFonden, Anne Lindhardt.

- Alder er et rent økonomisk kriterium, der er lige så usagligt, som hvis man sagde, at kun det ene køn kunne behandles. Der er intet videnskabeligt belæg for at sige, at angst er mindre udbredt blandt mennesker over 38 år end blandt mennesker, der er yngre. Og på længere sigt er det en økonomisk gevinst for samfundet, hvis man hjælper denne gruppe hurtigt, så man slipper for, at disse mennesker bliver sygemeldt eller i værste tilfælde førtidspensioneret, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Angst er en fællesnævner for forskellige tilstande. Roden kan være stress eller tvangstanker (OCD). Og angsten kan udvikles til misbrug, til depression og i værste tilfælde kan det ende med, at patienten tager livet af sig selv. Hurtig behandling er derfor essentiel.

Over de næste tre år er der sat 40 millioner kroner af, så den nuværende ordning for angstramte kan ændres og udvides. Men det gælder altså kun, hvis du er yngre end 38 år. Men i et samfundsøkonomisk perspektiv er det at skyde sig selv i foden, mener foreningen Danske Patienter. For +38-gruppen bør vi holde øje med.

- En lang række ældre lider af fysiske kroniske sygdomme, og de har stor risiko for at blive ramt af psykiske følger som eksempelvis angst. Så det virker forkert og ufornuftigt at sætte en aldersgrænse på denne sygdom, for angst har ingen alder, siger chefkonsulent Anette Wandel til Information.

En time hos psykologen koster mellem 800-1000 kroner. Med tilskud betaler staten dog 60 procent af udgiften.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.