Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Regentparrets guldbryllup fejres med ny erindringsmønt

En ny erindringsmønt med dronning Margrethe og prins Henrik udsendes i anledning af parrets guldbryllup.

10. juni har regentparret guldbryllup. Her ses de nygifte, Tronfølgeren Prinsesse Margrethe og Prins Henrik de Laborde de Monpezat, med kong Frederik ved brudens side d. 10. juni 1967. Scanpix/Per Pejstrup
10. juni har regentparret guldbryllup. Her ses de nygifte, Tronfølgeren Prinsesse Margrethe og Prins Henrik de Laborde de Monpezat, med kong Frederik ved brudens side d. 10. juni 1967. Scanpix/Per Pejstrup

Om et par dage kan dronning Margrethe og prins Henrik fejre, at de har været gift i 50 år, og i anledningen af det kongelige guldbryllup udsender Nationalbanken en ny erindringsmønt.

Det oplyser Nationalbanken på sin hjemmeside.

Den kommer til at bestå af en 500-krone-mønt i sølv og to slags 20-krone-mønter. Den ene 20'er er til almindelig cirkulation, mens den anden udgives i en version, hvor motivet står særligt skarpt.

Alle mønterne kan bruges som lovligt betalingsmiddel.

På mønterne er et portræt af regentparret, der viser dronningen og prinsen vendt i trekvart profil mod hinanden. Langs randen står der »H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsen«.

På bagsiden er det kongelige pars fælles monogram. Foroven står de to årstal og datoen for guldbrylluppet. Under monogrammet er et møntmærkehjerte, der samtidig symboliserer kærligheden.

Nationalbanken udsteder erindringsmønter, når der er særlige begivenheder i kongehuset. Det er eksempelvis bryllupper og nogle fødselsdage.

Mønterne kan købes fra 7. juni i Nationalbanken, Den Kongelige Mønts webshop og i nogle pengeinstitutter.

Det kongelige guldbryllup finder sted 10. juni.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.