Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Reform får kommuner til at hyre vagter

Kontanthjælpsreformen har fået enkelte kommuner til at hyre sikkerhedsvagter af frygt for aggressive kontanthjælpsmodtagere.

Udsigten til vrede kontanthjælpsmodtagere har fået enkelte kommuner til at hyre ekstra sikkerhedsvagter på kommunekontorerne, skriver Jyllands-Posten.

Avisen har talt med en række af landets socialchefer, der frygter, at kontanthjælpsreformen, der trådte i kraft ved årsskiftet, kan få sindene i kog.

I Horsens Kommune har man ansat en fast sikkerhedsvagt til at patruljere i området ved jobcenteret og ydelsescenteret.

»Vi kan godt forestille os, at nogle borgere vil blive frustrerede, når deres ydelser falder kraftigt, og at nogle kan finde på at være udadreagerende,« siger ydelseschef i Horsens Kommune Mikael Eggert Jørgensen til Jyllands-Posten.

»En fast vagt kan være med til at skabe tryghed og sikkerhed for medarbejderne og for de øvrige borgere, der kommer i jobcenteret,« fortsætter han.

I Odense Kommune har Borgerservice for første gang ansat en sikkerhedsvagt, og på jobcentret har man fordoblet antallet af vagter fra to til fire.

Formanden for landets socialchefer, Ole Pass, vurderer, at mange kontanthjælpsmodtagere endnu ikke har forstået, hvor meget kontanthjælpen vil falde på grund af reformen. Ole Pass tilføjer, at hans egen kommune, Rødovre, har kontaktet det lokale politi for at orientere om, at der kan blive behov for politiets hjælp i slutningen af måneden, hvor kontanthjælpen udbetales.

Regeringen sænker med kontanthjælpsreformen ydelsen for alle under 30 år svarende til en SU på 5.753 kroner månedligt. Cirka 17.000 unge har fået halvt så mange penge at leve for. Målet er at flytte flere unge over i uddannelsessystemet eller i arbejde, hvor de skal fastholdes.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.