Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Reform får forældre til at overveje privat- og friskoler

Folkeskolereformen får flere forældre til at overveje at sende deres børn i privat- eller friskole, lyder det fra skoledere.

Flere forældre viser interesse for privat- og friskoler, fordi de ikke ønkser, at deres barn skal være en del af den nye skolereform. Det viser en spørgeskemaundersøgelse lavet af DR Nyheder.

Her svarer halvdelen - 48 procent - af 189 adspurgte privat- og friskoleledere, at de er »helt enige« eller »delvist enige« i, at de har fået flere henvendelser fra forældre, der ønsker at flytte deres barn fra folkeskolen til privat- eller friskoler i år end tidligere.

38 procent af skolelederne er også enige i, at skolereformens kommende ændringer direkte er årsagen til, at en eller flere elever har meldt sig ind på skolen.

Formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal, synes, det er en kedelig tendens og beder forældrene være tålmodige, indtil folkeskolereformen træder i kraft ved begyndelsen af det nye skoleår.

»Det er kedeligt, at forældrene overvejer at flytte deres børn, fordi folkeskolereformen er slet ikke trådt i kraft endnu,« siger han og påpeger, at undersøgelsen kun giver et fingerpeg om hvor mange forældre, der i virkeligheden overvejer at flytte børn fra folkeskolen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.