Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Redaktør: Pinds efterlysning er »dybt problematisk«

Venstre-politikeren gør sig ifølge en mediekommentator både til anklager og dommer ved at offentliggøre nummerpladen på den bil, som Søren Pind siger påkørte ham.

Det er dybt problematisk, at politikeren Søren Pind (V) har offentliggjort nummerpladen på en bil, han påstår kørte ind i ham med vilje.

Det vurderer Lasse Jensen, der er mediekommentator og redaktør af programmet »Mennesker og Medier« på P1.

- Det er dybt problematisk, at Søren Pind bruger et medie, som 2,8 millioner danskere har adgang til, til at udlevere nummerpladen på en bil, som han mener har gjort noget forkert. Han optræder som både anklager og dommer i den sag, og det kommer vel og mærke fra en mand, som er førende i kritikken af mediernes etik, siger Lasse Jensen til bt.dk.

1. juledag skrev Søren Pind på Facebook, at en person havde kørt ind i ham med vilje.

- Han så, hvem det var, og bakkede så lukt ind i mig, skriver politikeren i en statusopdatering, hvor han opremser nummerpladen og mærket på den bil, der ifølge Søren Pind gjorde sig skyldig i »flugtkørsel og bevidst påkørsel af politiker«.

Ifølge Lasse Jensen er nummerpladeoplysningen i strid med skrevne og uskrevne regler for medier og journalister.

- Man nævner kun navne eller andre personoplysninger på sigtede og tiltalte, hvis forbrydelsen er stor nok. Reglen er, at folk er uskyldige indtil andet er bevist, men de regler, som gælder for journalister, gælder åbenbart ikke for folk på Facebook, herunder Søren Pind, siger Lasse Jensen.

Hverken BT, Ekstra Bladet eller TV2 valgte at viderebringe Søren Pinds nummerplade-oplysninger.

Københavns Politi bekræfter at have modtaget en anmeldelse fra Søren Pind, men ikke at der er tale om en bevidst påkørsel.

- Sagen bliver behandlet som en almindelig påkørselssag og er overdraget til sagsbehandlerkontoret på Station Bellahøj. Jeg kan ikke bekræfte, at der er noget som tyder på, at det skulle være sket med vilje, siger vagtchef ved Københavns Politi, John Hansen, til bt.dk.

Onsdag aften tog Søren Pind til genmæle over for kritikken på Facebook:

- Kendte jeg navnet på en mand, der begik en forbrydelse mod mig, ville jeg til hver en tid anmelde det og offentliggøre det. Jeg er i givet fald part. Og jeg skal dels stå på mål for min anmeldelse (kan straffes hvis den er løgnagtig). Dels er der offentlighed i retsplejen i Danmark. Medier er derimod ikke parter. Har nogen gennemtænkt konsekvensen af et synspunkt, hvor offeret skal tie om gerningsmanden? Det er det rene vås og gak gak.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.