Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Red Barnet om nøgenfotos: Små børn kopierer jo store børn

Små børn kan synes, det er spændende, men de forstår ikke konsekvenserne af at dele nøgenbilleder, lyder det.

Arkivfoto
Arkivfoto

Små børn efterligner jo det, store børn gør.

Sådan lyder den korte forklaring fra seniorrådgiver i Red Barnet Gitte Jakobsen på, hvorfor børn helt ned i otte års alderen tager nøgenfotos af hinanden og deler dem på internettet.

- For de små børn ligger der ikke noget seksuelt i det. De kan være nysgerrige og synes, at det er spændende, men de forstår ikke konsekvenserne, siger Gitte Jakobsen.

Netop derfor, påpeger hun, er det nødvendigt, at unge og voksne tager et ansvar for at være gode rollemodeller for den generation, der vokser op med internettet i dag.

Især forældrene har et ansvar for at tale med børnene om god adfærd på nettet, mener Gitte Jakobsen.

- Forældrene har det primære ansvar for at opdrage børnene og lære dem at navigere i den verden, de lever i, siger hun.

Men også skolerne og daginstitutionerne har et ansvar, lyder det.

- Der er hele tiden en ny generation af børn, som skal afprøve grænser. Derfor er der hele tiden brug for, at der er undervisning og vidensformidling til både børn og unge og deres forældre, siger Gitte Jakobsen.

Det er Information, der fredag bringer historien om, at børn helt ned til otte år har lagt seksuelt materiale af sig selv og andre ud offentligt.

Og det er et ganske alvorligt problem, understreger Gitte Jakobsen, for konsekvenserne for børnene kan blive uoverskuelige.

- Sådan nogle billeder kan jo ende i hænderne på mennesker, som det ikke var tiltænkt. Og vi ved, at der er voksne, som har en seksuel interesse i nøgenbilleder af børn, siger hun.

Rigspolitiets NC3-afdeling, som er det Nationale Cyber Crime Center, oplyser til Information, at der ikke findes statistik over, hvor mange børn der har delt seksuelt materiale på nettet.

Flere kilder vurderer dog over for avisen, at det er et udbredt problem.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.