Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rebild-sagen koster endnu en kommunal chef jobbet

Rebild Kommune indleder en afskedigelsessag mod en tidligere forvaltningschef. Vedkommende svigtede i forbindelse med »Rebild-sagen«, konkluderer KL i rapport.

Rebild Kommune gør klar til at fyre endnu en chef i kølvandet på den såkaldte Rebild-sag, hvor en far misbrugte adskillige børn seksuelt gennem en årrække. Afskedigelsessagen indledes på baggrund af en rapport fra Kommunernes Landsforening, der samtidig konkluderer, at Rebilds politikere ikke svigtede i sagen.

Rebild Kommunes økonomiudvalg har torsdag morgen på et ekstraordinært møde besluttet at indlede en afskedigelsessag mod den tidligere chef for kommunens Børne- og Ungdomsforvaltning. Vedkommende havde ansvaret for forvaltningen, da kommunen behandlede Rebild-sagen, og vedkommende er i dag ansat som leder et andet sted i kommunen.

KL-rapporten retter en hård kritik mod forvaltningschefen, der hverken sikrede, at forvaltningen levede op til servicelovens regler eller sørgede for, at byrådets børnepolitik blev ført ud i praksis. Derfor har økonomiudvalget ikke længere tillid til den tidligere forvaltningschef, fastslår kommunen i en pressemeddelelse.

- Rapporten slår desuden fast, at hverken Børne- og Ungdomsudvalget eller byrådet er blevet inddraget i den konkrete sag. Den daværende udvalgsformand blev ved en enkelt lejlighed gjort opmærksom på, at kommunen havde foretaget en politianmeldelse, men han blev ikke orienteret om det videre forløb, skriver kommunen.

Det er KLs juridiske kontor, der har stået for undersøgelsen. Kontorchef Karsten Thystrup forklarer, at der i den aktuelle sag ikke kan placeres et politisk ansvar:

- Hvis vi i vores undersøgelser havde konstateret, at en eller flere politikere i Rebild Kommune havde haft en viden uden at handle på det, så ville det have fremgået af rapporten. Det har ikke været tilfældet. Forvaltningen har ikke håndteret sagerne korrekt og har eksempelvis aldrig implementeret den helhedsorienterede børn- og ungepolitik, som kommunalbestyrelsen har vedtaget. Dette er naturligvis et af de centrale kritikpunkter over for den ansvarlige chef, siger Karsten Thystrup i pressemeddelelsen.

I foråret kostede sagen Rebilds kommunaldirektør og socialdirektør jobbet. Faren, der blev anholdt i januar i år, blev i byretten idømt tidsubestemt forvaring, men i september ændrede Vestre Landsret straffen til 12 års fængsel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.