Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Razzia gav masser af bøder til cyklister og knallertførere

Rigspolitiet førte i forrige uge kontrol med cyklister og knallertførere. Det førte til 1.169 bøder for blandt andet manglende hjelm på knallerten og lys på cyklen.

I vintermørket er man som cyklist uden cykellygter næsten umulig at få øje på. Og samtidig risikerer man også at få en bøde. Det fik næsten 1.000 cyklister forrige uge, da Rigspolitiet udførte kontrol med cyklister og knallertførere i København, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Cyklister og knallertførere er blandt de trafikanter, som er mest udsat i trafikken, og især cyklister udgør en stor procentdel af de dræbte og tilskadekomne i trafikulykker.

Derfor kvitterede politiet med en bøde, hvis de fangede cyklister uden lys og knallertførere uden hjelm.

På en uge konstaterede politiet i alt 1.169 forseelser begået af cyklister og knallerter. De fleste cyklister fik en bøde for at køre over for rødt lys og næstflest for at mangle lys på cyklen. For knallertførernes vedkommende blev flere taget i en for høj hastighed, mens andre manglede hjelmen eller kørte med for høj en promille i blodet.

Formålet med politiets kontrol var at forebygge uheld og nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne knallertførere og cyklister.

Kontrollen foregik fra mandag 19. januar til søndag 25. januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.