Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Rapport: Kvindelige pædofile står bag op mod hvert fjerde overgreb

Det vurderes, at mellem 10 og 30 procent af alle overgreb mod børn begås af kvinder. Red Barnet vil sætte fokus på et underbelyst tabu.

Modelfoto.
Modelfoto.

Ifølge internationale undersøgelser står kvinder bag mellem 10 og 30 procent af alle seksuelle overgreb mod børn. Derfor vil Red Barnet nu sætte fokus på den underbelyste problemstilling, skriver Jyllands-Posten.

»Det er svært at identificere kvinder som seksuelt aggressive. Vi forbinder ofte kvinders seksualitet med omsorg, ømhed og lignende, og derfor er der en stor udfordring i at få italesat det her tabu,« siger psykolog i Red Barnet, Kuno Sørensen.

Red Barnet har fået afslag på en ansøgning om en EU-bevilling til et større projekt, der skulle fokusere på de kvindelige krænkere. Derfor vil organisationen nu søge nationale midler til at sætte fokus på problemet.

Der er ingen officielle tal på antallet af overgreb begået af kvinder, men internationale undersøgelser peger på, at det drejer sig om op mod 30 procent.

Tal fra det norske Center for seksuelt misbrugte mænd viser, at mellem 25 og 30 procent af de mænd, der henvender sig til centret, er blevet misbrug af kvinder.

Psykolog og sexolog ved det norske institut for sexologi og terapi Thore Langfeldt mener, at der generelt er for lidt fokus på kvindelige krænkere.

»Det handler om, at mange primært ser kvinden som omsorgsgiver eller mor, og sådan noget gør en mor jo ikke. Man tror simpelthen ikke, at kvinder kan finde på at gøre den slags, og derfor er der også meget langt mellem kvindelige krænkere, der bliver anmeldt eller straffet,« siger han til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.