Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radikale: Vi lytter til skole-eksperterne

De Radikales folkeskoleordfører, Lotte Rod, afviser kritik om, at der ikke findes undersøgelser af, om engelsk fra 1. klasse virker.

Regeringens udspil om engelsk allerede i folkeskolens 1. klasse var ikke mange timer gammelt, før formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, efterlyste undersøgelser af, om tidligere engelskstart overhovedet har den ønskede effekt - altså bedre engelsktalere.

Han henviste til, at der ikke er forskning, der peger på, at engelsk fra 1. klasse rent faktisk virker efter hensigten.

Men der tager Bondo fejl, lyder det nu fra De Radikales folkeskoleordfører, Lotte Rod.

- I regeringen har vi lyttet til, at en arbejdsgruppe, som har arbejdet netop på, hvordan vi kan blive bedre til fremmedsprog i Danmark, har peget på, at én af de ting, der er vigtigt at gøre, at rykke engelsk ned i 1. klasse.

Gruppen hun henviser til er Arbejdsgruppen for uddannelse i fremmedsprog, som VK-regeringen nedsatte for at udarbejde en strategi for uddannelse i fremmedsprog. En række forskere og fagpersoner deltog i arbejdet, og anbefalingerne blev præsenteret i en rapport fra juni 2011.

En af hovedanbefalingerne var, at gøre engelskundervisning obligatorisk fra 1. klasse. (Læs mere i faktaboksen til venstre).

Lotte Rod siger:

- Når en arbejdsgruppe eller en kommission før i tiden kom med anbefalinger, så lød svaret »der er ikke noget at komme efter«. Nu synes vi faktisk, at der ER noget at komme efter, og derfor følger vi anbefalingen om at rykke engelsk ned til 1. klasse.

Hun påpeger, at engelskundervisningen skal begynde i 1. klasse er, at jo tidligere børn lærer sprog, jo mere åbne er de, jo mere nysgerrige bliver de og jo mere motiverede er de for at lære fremmedsproget.

- Når eleverne går ud af folkeskolen efter 9. klasse, skal de ikke bare kunne klare sig på dansk. De skal kunne klare sig i hele verden, og derfor er det helt afgørende, at vi ruster vores elever til at blive rigtig dygtige til engelsk, siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.