Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radikal politiker i København vil have undersøgt motivet bag Anna Mee Allerslev-lækage

Mette Annelie Rasmussen, medlem af Borgerrepræsentationen for de Radikale i København, finder det »chokerende«, at medarbejdere i overborgmester Frank Jensens forvaltning lækkede oplysninger om Anne Mee Allerslevs bryllup til pressen.

Anna Mee Allerslev trak sig den 25. oktober fra al politik oven på flere afsløringer af, at hun bl.a. havde lånt Rådhussalen gratis og presset embedsværket til at fremme sin private vens sag.
Anna Mee Allerslev trak sig den 25. oktober fra al politik oven på flere afsløringer af, at hun bl.a. havde lånt Rådhussalen gratis og presset embedsværket til at fremme sin private vens sag.

Frank Jensen (S) skal tage ansvar for at finde frem til hvad, der fik medarbejdere i hans forvaltning til at lække oplysninger til BT og Ekstrabladet om den nu tidligere beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs (R) bryllup på Rådhuset.

Sådan lyder opfordringen fra Mette Annelie Rasmussen, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget for Radikale i Københavns Kommune.

»Det er chokerende nyheder, at sådan noget er foregået i overborgmesterens egen forvaltning – også for mig, der efter fire år i Borgerrepræsentationen kender Rådhuset godt,« siger hun og fortsætter:

»Det har hele tiden set underligt ud, at alle de nyheder kom så voldsomt og koordineret ud. Derfor er det fint, at Frank Jensen nu fortæller, at det er sket under hans vagt. Jeg håber, at han nu tager ansvar for at sikre, at det ikke sker igen og at han finder frem til motivet bag – måske oven i købet dem, der har gjort det.«

Da BT og Ekstrabladet for flere måneder siden henvendte sig angående Anna Mee Allerslevs bryllupsreception, var de i besiddelse af et internt arbejdspapir med oplysninger om bl.a. bestillinger til brylluppet. Det fortalte Frank Jensen tidligere i dag, da han var gæst i programmet »Talkshowet Lippert« på TV2 News.

»Det er jeg selvfølgelig hamrende ærgerlig over, og det er fuldstændig uacceptabelt,« siger han blandt andet om lækagen.

På trods af, at han finder det uacceptabelt, så udelukker Frank Jensen i et interview med Politiken, at der vil blive efterforsket yderligere for at finde ud af hvem der stod bag lækket. Det skyldes, at forvaltningen har vurderet, at der ikke er tale om personfølsomme oplysninger i det lækkede dokument.

Til Politiken fortæller Frank Jensen også, at Anne Mee Allerslev er blevet forelagt beslutningen om hverken at efterforske yderligere eller at gå efter at politianmelde den ansvarlige medarbejder.

I »Talkshowet Lippert« slår Frank Jensen også fast, at han ikke mener, at Københavns Rådhus er et »giftigt miljø«. Det kommer oven på kritik fra bl.a. de to tidligere borgmestre Søren Pind (V) og Martin Geertsen (V), der kommenterede på Anna Mee Allerslevs dramatiske afgang som borgmester.
Mette Annelie Rasmussen er lodret uenig med Frank Jensens udlægning.

»Det er meget muligt, at overborgmesteren ikke oplever det sådan. Men jeg synes alligevel, at det fortæller en lidt anden historie, når der sådan drypper nyheden ud fra forvaltningen,« siger hun.

Men så længe, at der ikke er tale om fortrolige eller personfølsomme oplysninger, så er det vel embedsmændenes gode ret at tale om det og dele dem med hvem de vil?

»Nu er jeg ikke embedsmand i kommunen, men jeg tænker ikke, at man er ansat til dele informationer med pressen, medmindre man er kommunikationsansat. Derfor undrer jeg mig om motivet, der har fået en medarbejder til at dele det. Det virker mystisk,« svarer Mette Annelie Rasmussen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.