Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Råvildt skal lokke »ulven« frem

Ulven i Thy er sporløst forsvundet. Nu skal råvildtkød lokke dyret frem.

Ulve kan vandre 30-80 kilometer om dagen, og kan derfor nemt være kommet til Danmark fra eksempelvis Tyskland.
Ulve kan vandre 30-80 kilometer om dagen, og kan derfor nemt være kommet til Danmark fra eksempelvis Tyskland.

Den formodede ulv, som søndag blev fotograferet af en ornitolog i den fredede del af Hanstholm Reservatet i Nationalpark Thy, har ikke vist sig siden, og indtil videre har Naturstyrelsen ikke fået afklaret, om der reelt er tale om en ulv. Vildtkonsulent Tommy Hansen fortæller dog, at man har modtaget et væld af informationer og tip fra offentligheden.

- Vi har fortsat kun det første billede at forholde os til, men vi er blevet bombarderet med en mængde gode råd og henvendelser om, hvad man tror, det kan være. Det har ikke gjort billedet mere klart, men vi har fået noget mængdemateriale at fundere over, siger Tommy Hansen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han har siden søndag, hvor det slørede billede af ulven første gang så dagens lys, fået henvendelser fra eksperter, der repræsenterer begge yderpunkter i de mange gisninger om det mystiske dyr.

- Nogle er overbevist om, at det er en hund, og andre er overbevist om, at det er en ulv. Så vi er ikke i nærheden af at kunne fastlægge noget endnu. Vi har sat et vildtkamera op et sted, hvor vi har en formodning om, at den kan strejfe forbi. Vi har lagt et stykke råvildt og håber, at vi efter et par dage med fred og ro kan få et billede af den i det område, siger Tommy Hansen og tilføjer:

- Presseopmærksomheden har jo gjort, at der har været en masse mennesker derude, så der er en del mere forstyrrelse end normalt, og det kan området sagtens holde til, men vi har bare konkluderet, at vi så ikke vil gå ud og måske skræmme en mulig ulv væk fra området. Det må foregå på naturens præmisser.

Onsdag fik Naturstyrelsen oplysninger om, at en ulvelignende hund af racen Alaska Malamut var blevet meldt savnet fra Dronninglund - cirka 125 kilometer fra nationalparken - for en måneds tid siden. Men den oplysning rokker ifølge eksperter heller ikke ved, at der kan være tale om en ulv. I så fald er den kommet fra enten Nordtyskland eller Polen, lyder det.

- Ulve kan vandre 30-80 kilometer om dagen, så det er slet ikke urealistisk, at en ulv kan tage turen til Danmark, siger Tommy Hansen og fastslår, at man ikke skal være bange for ulven.

- Det er kun i Walt Disneys film, at de er farlige. De har et meget dårligere ry, end de fortjener. Det er klart, at de kan være en trussel overfor husdyr, men mennesker kan være helt rolige. Den vil sandsynligvis også være langt borte, hvis der er mennesker i nærheden, så man skal egentlig bare føle sig meget heldig, hvis man ser den, siger han.

Statens Naturhistoriske Museum har udlovet en dusør på 5.000 kroner til den, der måtte »skyde« nye levende billeder af den måske første ulv i Danmark siden 1813.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.